OI Ljubljana
Eng

Objavljanje člankov

Nudimo pomoč pri spornih založniških praksah (plenilske in ugrabljene revije)

Nudimo pomoč pri iskanju primerne revije za objavo članka (seznami revij z IF po posameznih področjih)

  • Elsevier - 50% znižanje v hibridnih in zlatih revijah

Seznam naslovov revij, v katerih je možna objava z znižanim APC.
Licenčna pogodba z Elsevierjem za v l. 2020 korespondenčnim avtorjem s članic slovenskega konzorcija omogoča 50% popust pri plačilu stroškov objav članka (Article Processing Charge - APC) v odprtem dostopu v ca. 1.700 hibridnih in zlatih revijah založnika (razen v revijah Cell Press, The Lancet in revijah partnerskih založb ali združenj).
Pogoji: 
-Za članke, ki so poslani v objavo v letu 2020, pravilna navedba podatkov o avtorjevi inštituciji, identifikacija avtorja z uradnim e-mail naslovom inštitucije.
-Avtor po sprejemu članka v objavo v založnikovem sistemu izbere možnost odprte objave, pripadnost korespondenčnih avtorjev inštitucijam konzorcija in upravičenost do popusta potrjujejo kontaktne osebe v knjižnicah inštitucij.

  • Sage - 20 % znižanje stroškov objave članka v 196 zlatih revijah

Seznam naslovov revij, v katerih je možna objava z znižanim APC.
Pogoji:
-Znižan APC se lahko uveljavi le v revijah, ki so v zlatem odprtem dostopu. Izjema: za objavo v reviji The Journal of International Medical Research ni mogoče zahtevati znižanega APC.
-Kako do znižanega APC: vpišite kodo EIFLOA v plačilni vmesnik in obvestite uredniški odbor SAGE, da ste upravičeni do znižanega APC ali odgovorite na e-poštno sporočilo, ki zahteva plačilo s kodo. Opozorilo: ko je račun izdan, znižan APC ni več mogoč.
-Znižan APC ni združljiv z drugimi popusti za objavo. Če avtor zahteva več popustov hkrati, se upošteva samo en popust, in sicer najvišji.

  • Emerald - 1 brezplačni vavčer v hibridnih in zlatih revijah

Konzorcij COSEC in založnik Emerald Publishing sta dosegla dogovor, po katerem lahko korespondenčni avtorji pooblaščenih organizacij v letu 2020 uporabijo vavčerje za stroške objav prispevkov (APC), t.j. za objave v odprtem dostopu, v vseh naročniških revijah Emerald (308 revij), v zlatih odprtih revijah založnika Emerald (2 reviji) in na odprtodostopnih platformah založnika Emerald (Emerald Open Research).
Onkološkemu inštitutu v l. 2020 pripada 1 brezplačni vavčer. 
Upravičeni avtorji lahko uveljavijo vavčer na točki sprejetja članka v objavo (navodila). Članki, za katere so porabljeni vavčerji, so samodejno objavljeni pod licenco CC BY 4.0, v primeru, da se upravičeni avtorji dogovorijo z založnikom, pa je mogoča tudi objava pod licenco CC BY-SA 4.0.

Kontaktna oseba: David Ožura, E: dozura@onko-i.si ,T: +386 1 5879 374

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava