OI Ljubljana
Eng

12. izobraževalni dan programa ZORA

17. 11. 2022 09:00 - 16:15

Lokacija: Virtualno

Predavatelj: Različni predavatelji

Organizator: DP ZORA ‒ Onkološki inštitut Ljubljana, Ministrstvo za zdravje RS

Kontaktna oseba: Mojca Florjančič

Z veseljem vas vabimo, da se prijavite na tradicionalni, letos že 12. izobraževalni dan programa ZORA z mednarodno udeležbo, ki bo potekal virtualno, in sicer v četrtek, 17. novembra 2022.

Tudi letos smo pripravili aktualen in zanimiv program, ki je razdeljen v tri vsebinske sklope:

• V prvem sklopu predavanj bomo predstavili delovanje in rezultate programa ZORA v preteklem letu in načrte za prihodnost. Med drugim bomo predstavili prenovljena letna poročila, ki jih boste letos prejeli po Zorinem dnevu. V zaključku tega sklopa bo priznani mednarodni strokovnjak Marc Arbyn predstavil trenutno stanje na področju presejalnih politik za raka materničnega vratu v Evropi.

• Drugi sklop bo namenjen pregledu novosti v mednarodnih priporočilih na področju presejanja za raka materničnega vratu, podrobnejšemu vpogledu v algoritme presejalnih programov v nekaterih državah, ki so presejanje s HPV že vpeljale in so se iz tega tudi že nekaj naučile, pregledu novih dognanj na področju odločanja o zdravljenju predrakavih sprememb materničnega vratu ter pristopih za spremljanje žensk po zdravljenju predrakavih sprememb materničnega vratu. Sklop bomo zaključili s pregledom podatkov o prevalenci HPV pri ženskah in moških ter predstavitvijo rezultatov simulacije 968 strategij presejanja z nizozemskim matematičnim modelom MISCAN za preverjanje stroškovne učinkovitosti, ki ga bodo predstavili nizozemski strokovnjaki, s katerimi smo skupaj razvili slovenske modele za vse tri presejalne programe in izvedli simulacijo.

• V tretjem sklopu bo poudarek na eliminaciji raka materničnega vratu, s pregledom rezultatov in novosti na področju cepljenja proti HPV ter predstavitvijo projekta za povečanje pregledanosti žensk v programu ZORA v občini Osilnica, z aktivacijo lokalne skupnosti. V zaključku bo svoj pogled na etične dileme v presejanju za raka materničnega vratu podal predsednik Etične komisije RS doc. dr. Božidar Voljč. 12. Zorin dan bomo zaključili s predstavitvijo, kako v programu ZORA skrbimo za varovanje osebnih podatkov skladno z zakonodajo in z željo po čim večji uporabi podatkov za namen izboljšanja programa ZORA in raziskovanja.

Sodelovalo bo 20 predavateljev, ki bodo predstavili številne zanimive teme, razvidne iz priloženega programa.

Prijava:

• Prijava je enostavna in tudi letos samo elektronska, preko spletne strani ZORA. • Prijavnico najdete na spletni strani programa ZORA, na podstrani Za stroko/Izobraževanja/12. izobraževalni dan programa Zora, do katere dostopate prek https://zora.onko-i.si/12zd. Povezava do prijave je dostopna tudi na vstopni strani spletne strani ZORA, v levem rumenem okvirčku zgoraj.

• Vljudno vas prosimo, da v elektronsko prijavnico vnesete vse zahtevane podatke.

• Zadnji rok za prijavo je petek, 12. november 2022.

Na e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi, boste prejeli:
• Nekaj dni pred dogodkom - povezavo do virtualne konference. Povezava na konferenco bo enostavna in ne bo zahtevala posebnih spretnosti in znanj.
• Po dogodku - e-potrdilo o udeležbi in povezavo do zbornika.
• Druga obvestila in ankete programa ZORA.

Kotizacija in kreditne točke:
• Kotizacije ni.
• Kreditne točke za zdravnike in medicinske sestre bodo zagotovljene. Ginekologi, na srečanje so povabljene tudi vaše medicinske sestre. Seveda tudi njih prosimo, da se prijavijo. Morebitne dodatne informacije dobite pri Mojci Florjančič. Pišite ji na e-naslov zora@onko-i.si ali pa jo pokličite na telefonsko številko 01/587-95-76

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava