OI Ljubljana
Eng

Delavnica: Diagnostika predrakavih in rakavih sprememb materničnega vratu v vzorcih tekočinske citologije

17. 09. 2019 08:30 - 18:30

Lokacija: Inštitut za patologijo Medicinske fakultete v Ljubljani

Predavatelj: Različni predavatelji

Organizator: Onkološki inštitut Ljubljana - DP ZORA

Kontaktna oseba: zora@onko-i.si

V programu ZORA so začeli s pripravami za uvedbo tekočinske citologije. Izjemna kakovost ginekološke citolopatološke diagnostike je pomembno doprinesla k zmanjšanju incidence raka materničnega vratu v Sloveniji. Kot pri vseh večjih spremembah, tudi pri prehodu na tekočinsko citologijo v programu ZORA, obstaja tveganje za poslabšanje dosedanjih odličnih rezultatov. Zato vse slovenske citopatologe in presejalce vabijo k sodelovanju v raziskavi programa ZORA z naslovom ”Pilotna raziskava za umestitev tekočinske citologije v državni presejalni program ZORA”.

Raziskavo bodo predstavili na uvodni delavnici »Diagnostika predrakavih in rakavih sprememb materničnega vratu v vzorcih tekočinske citologije«, ki bo potekala 17. septembra 2019 na Inštitutu za patologijo Medicinske fakultete v Ljubljani z začetkom ob 8.30 in koncem okoli 18.30 ure. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice do vključno 10. septembra 2019.

Namen delavnice je spoznati diagnostična merila za oceno patoloških sprememb materničnega vratu v vzorcih tekočinske citologije, shranjenih v transportnem mediju ShurePath. Delavnico bosta vodila priznana strokovnjaka iz tujine prof. Cristopher VandenBussche iz Johns Hopkins University School of Medicine in prof. Michael J. Thrall iz Houston Methodist Hospital. Predavatelja bosta s seboj prinesla učno zbirko preparatov, ki bo namenjena individualnemu mikroskopiranju.

Morebitne dodatne informacije o delavnici dobite pri Mojci Florjančič. Pišite ji na e-naslov zora@onko-i.si ali pa jo pokličite po telefonu 01/587-95-76.

Kotizacije NI.

PROGRAM

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava