OI Ljubljana
Eng

Svetovanje bolnikom in svojcem

Posvetovalnica za onkološko zdravstveno nego

Se zdravite ambulantno na Onkološkem inštitutu Ljubljana? Imate vprašanja? Potrebujete informacije, nasvete, odgovore?
Potem je Posvetovalnica za onkološko zdravstveno nego namenjena vam.

Vemo, da se bolniki z rakom v obdobju bolezni in onkološkega zdravljenja srečujete z različnimi težavami, ki pomembno vplivajo na kakovost vašega življenja. Nekatere od težav lahko preprečite ali omilite sami in s tem pomembno vplivate na potek zdravljenja in kakovost vašega življenja. Pri tem vam bomo v Posvetovalnici za onkološko zdravstveno nego pomagali z individualnim zdravstveno vzgojnim delom in individualnim telefonskim svetovanjem.

Posredovali vam bomo:

  • osnovne informacije o poteku in načinu zdravljenja,
  • informacije o možnih neželenih učinkih, ki se lahko pojavijo med zdravljenjem,
  • nasvete za preprečevanje in obvladovanje neželenih učinkov zdravljenja,
  • informacije o vplivih zdravljenja na način življenja.

V Posvetovalnici za onkološko zdravstveno nego svetovanja izvajamo diplomirane medicinske sestre.

KDAJ, KJE IN KAKO SE PRIJAVITE?

V Posvetovalnico za onkološko zdravstveno nego se lahko prijavite od ponedeljka do petka med 08. in 12. uro osebno v C stavbi ali na telefonsko številko 01 5879 632 oz. po elektronski pošti na naslov posvetovalnicazn@onko-i.si. Če se zdravite ambulantno z obsevanjem, se lahko prijavite v Posvetovalnico za onkološko zdravstveno nego od ponedeljka do petka med med 07. in 15. uro v prostoru poleg TRT ambulant, v kleti stavbe D ali na telefonsko številko 01 5879 148 oz. po elektronski pošti na naslov posvetovalnicazn@onko-i.si.
 

Mediko-socialna služba

Po naročilu zdravnika in medicinske sestre ali na željo bolnika oziroma svojcev se zdravstveno socialno svetovanje vključuje v proces zdravljenja in rehabilitacije.

Za predpis naročilnice za medicinsko tehnični pripomoček (prsna proteza, lasulja, elastična kompresijska rokavica…) lahko pokličete na telefonsko številko 01/5879 798, med 9. in 12. uro.

Za kontakt s socialno delavko: pomoč pri reševanju socialnih stisk in problemov bolnikov, ki so posledica maligne bolezni (pomoč na domu, domsko varstvo), lahko pokličete na telefonsko številko 01/5879 799.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava