OI Ljubljana
Eng

11. Zorin dan in osvetlitev slovenskih znamenitosti v turkizni barvi - barvi, ki simbolizira osveščanje o raku materničnega vratu

Na 11. izobraževalnem dnevu programa ZORA, ki je včeraj potekal hkrati z obletnico lansiranja globalne strategije Svetovne zdravstvene organizacije za eliminacijo raka materničnega vratu, so strokovnjaki razpravljali o rezultatih populacijskega učinka cepljenja proti HPV v Sloveniji, udeležbi žensk v programu ZORA, eliminaciji raka materničnega vratu v Sloveniji ter drugih pomembnih in aktualnih temah. Virtualnega dogodka se je udeležilo preko 600 izvajalcev in sodelavcev programa ZORA. Več je objavljeno TUKAJ.

Zavezo Slovenije k eliminaciji smo tudi letos obeležili z osvetlitvijo slovenskih znamenitosti v turkizni barvi, ki simbolizira osveščanje o raku materničnega vratu. Med drugim je v turkizni barvi zasijal tudi Ljubljanski grad.

Spodaj si lahko pogledate izjavo doc. dr. Urške Ivanuš, dr. med., vodje državnega programa ZORA ter izjavo Nine Gaspari, z osebno izkušnjo s HPV.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava