OI Ljubljana
Eng

3. srečanje Novosti na področju radioterapije in radiobiologije: od raziskav do klinike

Zdravljenje onkoloških bolezni v zadnjem času izjemno hitro napreduje, pojavljajo se nove možnosti in oblike zdravljenja ter povezovanje različnih zdravljenj. V okviru Združenja za radioterapijo in onkologijo pri Slovenskem zdravniškem društvu ter Onkološkega inštituta Ljubljana smo se odločili, da bomo dne 26. 5. 2023 organizirali tretje znanstveno-strokovno srečanje z naslovom: Novosti na področju radioterapije in radiobiologije: od raziskav do klinike.

Namen srečanja je pregled raziskovalnega dela, ki poteka v Sloveniji in tujini na področju radioterapije in radiobiologije. Predstavili bomo predklinične in klinične raziskave s področja zdravljenja različnih rakov. Raziskovalna področja pokrivajo vse načine zdravljenja, tako zdravljenje s kemoterapijo, tarčnimi zdravili in imunoterapijo, kot seveda radioterapijo. Srečanje bo namenjeno zdravnikom, specialistom ter specializantom onkologije z radioterapijo, internistične onkologije, kirurgije, interne medicine, radiologije, medicinskim fizikom, radiološkim inženirjem, medicinskim sestram ter raziskovalcem različnih ved, ki se s tem področjem znanstveno raziskovalno ukvarjajo ali pa jih to področje zanima.

S srečanjem bi radi povezali raziskovalce in strokovnjake različnih ustanov, zato vas vabimo k sodelovanju s predstavitvijo svojih rezultatov znanstvenega in strokovnega dela. Lahko se prijavite s prispevkom ali povzetkom. Prispevki bodo recenzirani (tipologija Cobiss 1.08 ali 1.09). Iz prispevkov in povzetkov bodo izbrane tudi teme za krajša predavanja. Navodila za prispevke in povzetke so objavljena na spletni strani srečanja

Udeležba na srečanju bo brezplačna, registracija in oddaja prispevkov/povzetkov poteka tukaj

Registracija bo potekala do 20. 5. 2023. 
Rok za oddaja prispevkov oz. povzetkov je 26.3. 2023.
 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava