OI Ljubljana
Eng

Brezplačni prevoz s Klinko Kavalirjem na območju Onkološkega inštituta in UKC Ljubljana

Z julijem je na območju Onkološkega inštituta in Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana možen brezplačni prevoz na klic z električnim vozilom Klinko Kavalir. Prevoz je namenjen predvsem starejšim ter gibalno in senzorno oviranim osebam, ki prihajajo na zdravstveno obravnavo. Na Onkološkem inštitutu so določena 3 postajališča za Klinko Kavalirja, in sicer:
1.    postajališče: Glavni vhod
2.    postajališče: Dovoz za reševalce
3.    postajališče: Ob Ljubljanici.

Posamezniki, ki potrebujejo prevoz s Klinko Kavalirjem, ga lahko pokličejo na telefonsko številko 041 504 400 vsak delovni dan med 6.30 in 19.30. Prevoz je možen med poljubnima točkama znotraj območja Onkološkega inštituta in UKC Ljubljana. Ob vikendih in praznikih Klinko Kavalir ne vozi. 

Uporabniki se lahko od doma na pot podajo z avtobusom mestnega potniškega prometa ali z vlakom in izstopijo na katerem od postajališč v bližini. Od tam jih bo Kavalir brezplačno popeljal do izbrane klinike in nato nazaj do želene točke. Enako velja za tiste, ki se bodo pripeljali z avtomobili. Mestna občina Ljubljana jim priporoča parkiranje na P+R parkiriščih Barje, Studenec, Dolgi most ali Stožice, od koder se lahko do Onkološkega inštituta in UKC Ljubljana pripeljejo z mestnimi avtobusi. Parkirajo lahko tudi na parkiriščih v bližini, potem pa pokličejo Klinko Kavalirja.

Pilotni projekt prevoza na klic z elekričnim vozilom Klinko Kavalir izvaja Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z Javnim podjetjem Ljubljanski potniški promet d.o.o. ter UKC Ljubljana in Onkološkim inštitutom Ljubljana. V času izvajanja bo pilotni projekt prevoza na klic sofinanciran iz evropskih sredstev projekta Tribute, ki stremi k izboljšanju storitev mestnega transporta glede na potrebe ljudi.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava