OI Ljubljana
Eng

Člani Sveta OI potrdili predlog za izhod iz sanacije

Na 15. seji Sveta OI, ki je bila 29.1.2020, so člani potrdili poročilo sanacijske uprave o izvedbi sanacijskega programa ter se seznanili z revizijskim poročilom in predlogom o zaključku sanacije z dnem 31.12.2018. Sanacijska uprava bo sedaj lahko sanacijskemu odboru podala predlog za izhod Onkološkega inštituta iz sanacije. OI je cilje in namen sanacije dosegel, saj že več let posluje stabilno in redno izpolnjuje obveznosti do dobaviteljev. 

Člani so se seznanili tudi s poročilom o čakalnih dobah. OI na Ministrstvo za zdravje redno pošilja podatke za prve, kontrolne in konziliarne preglede, to so pregledi, na katere so bolniki napoteni od zunaj. Za te vrste zdravstvenih storitev (VZS) OI nima čakalnih dob. Nastajajo pa ozka grla in čakalne dobe znotraj onkološke obravnave bolnikov. Člani so zato sprejeli sklep, da vodstvo do naslednje seje pripravi poročilo o teh čakalnih dobah s predlogi za njihovo odpravo.

Svet OI na podlagi 15. člena Statuta razpisuje tudi delovno mesto za generalnega direktorja za mandatno obdobje štirih let, saj generalni direktorici Zlati Štiblar Kisić julija letos poteče mandat. Razpis bo javno objavljen 7.2.2020.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava