OI Ljubljana
Eng

Dolgoletna prostovoljka Jolanda Ravnikar pobudnica dobrodelnega koncerta za otroke z rakom

Dobrodelni koncert Pesem zate bo v torek, 5. decembra, ob 20. uri v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Jolanda Ravnikar je dolgoletna prostovoljka na Onkološkem inštitutu Ljubljana, koncert pa organizira skupaj z Majkom Lapuhom. Za opravljeno izjemno prostovoljsko delo na področju socialne dejavnosti v letu 2016 je Jolanda letos maja prejela priznanje predsednika Republike Slovenije za prostovoljstvo. Še posebej dragoceni so njeni glasbeni obiski pri bolnikih OI na božični večer in silvestrovo.

»Iskreno rada pomagam ljudem, že od nekdaj! Tokrat s prijateljem Majkom Lapuhom, ki je idejni vodja koncerta, organiziram dobrodelni koncert za otroke z rakom. Projekta sva se lotila z vso odgovornostjo, ker gre za nemočne in bolne otroke, ki se že v najnežnejših letih soočajo s hudo boleznijo. Zaradi spoštovanja njihovih nemih bitk in zaradi podpore vsem mamam in očetom, ki doživljajo te težke preizkušnje, pokažimo delček sočutja in naredimo nekaj plemenitega, zato bodite z nami, ko bo Pesem zate spletla široko pot od srca do srca,« pravi Jolanda Ravnikar.

Darja Švajger, Nuša Derenda, Nuška Drašček, Primož Grašič, Žiga Vehovec in Greentown Jazz Band, skupaj z ansamblom Livingston bodo tokrat stopili skupaj in za otroke, obolele z rakom nastopili v Festivalni dvorani. Celoten izkupiček od prodaje kart bo namenjen Ustanovi za pomoč otroku z rakom za ureditev dveh stanovanj v Ljubljani, ki jih starši obolelih otrok iz oddaljenih krajev lahko koristijo za namestitev v času zdravljenja otrok na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana. Program bo vodil in povezoval Peter Poles.

Vstopnica za koncert stane 15 EUR in jo lahko kupite na vseh bencinskih servisih, na spletni strani karte.si ali v Festivalni dvorani. Svoj prispevek lahko že darujete prek TRR: 02222-0016587830 (namen PESEM ZATE) Ustanova za pomoč otroku z rakom ali s SMS sporočilom s ključno besedo OTROKRAK5 in OTROKRAK1 na 1919 do konca letošnjega leta.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava