OI Ljubljana
Eng

Donacija šestih sobnih koles Oddelku za limfome na OI

V Slovenskem združenju bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L so se ob praznovanju 15. obletnice delovanja odločili  za donacijo 15 sobnih koles. Devet so jih namenili Kliničnemu oddelku za hematologijo UKC Ljubljana, šest pa Oddelku za limfome Onkološkega Inštituta v Ljubljani. »Kolesa so se v dosedanji praksi, po naši prvi donaciji leta 2016, izkazala kot pomembna dodana vrednost, da bolniki ohranjajo mišično moč in ostajajo psihično močni,« je odločitev za jubilejno donacijo pojasnila Kristina Modic.

Na slavnosti prireditvi ob obeležitvi 15. obletnice delovanja Združenja L&L je donacijo za Onkološki inštitut prevzela strokovna direktorica OI izr. prof. dr. Irena Oblak, dr. med. Poudarila je, da je vloga organizacij bolnikov vse pomembnejša. Ne le zaradi personalizirane obravnave bolnikov, ki prihaja v ospredje, ampak tudi zaradi opolnomočenja posameznikov, da znotraj procesa zdravljenja znajo prepoznati, izkoristiti in zahtevati celostno obravnavo. K temu pa bistveno prispevajo prav združenja in društva bolnikov. »S strokovnim medsebojnim sodelovanjem lahko premikamo gore,« je dejala prof. dr. Irena Oblak, dr. med.: »Opolnomočenje bolnikov je nuja prihodnosti, saj se zelo dobro zavedamo, da bolniki rabijo več kot zgolj diagnostiko in zdravljenje.

Slovenskemu združenju bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L se iskreno zahvaljujemo za sobna kolesa, ki jih bodo bolniki na Oddelku za limfome zagotovo zelo veseli!

Prof. dr. Irena Oblak, dr. med., strokovna direktorica Onkološkega inštituta Ljubljana in prof. dr. Samo Zver, dr. med., predstojnik Kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana sta prejela donacijo na prireditvi ob 15. obletnici delovanja Združenja L&L.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava