OI Ljubljana
Eng

Glavni cilj OI v letu 2016 kakovostna in varna obravnava bolnikov ob uravnoteženem finančnem poslovanju

Ljubljana, 22. april 2016 ­– V petek, 22. aprila 2016, je potekala 19. seja Sveta Onkološkega inštituta Ljubljana (OI), na kateri so člani med drugim obravnavali in potrdili Program dela in finančni načrt za leto 2016. Glavni cilj OI v letu 2016 je kakovostna in varna obravnava bolnikov ob uravnoteženem finančnem poslovanju. Letošnji finančni načrt inštituta predvideva prihodke in odhodke v višini 103.331.339 milijona evrov.


Vodstvo inštituta je pripravilo uravnotežen finančni načrt, v katerem je skušalo v čim večji meri upoštevati prioritete inštituta.

V.d. generalne direktorice OI Zlata Štiblar Kisić, univ. dipl. prav., in strokovni direktor OI doc. dr. Viljem Kovač, dr. med.,: ''Med glavnimi cilji v letu 2016 je izboljševanje kakovosti in varnosti obravnave bolnikov, zato bomo pospešili postopek pridobitve akreditacije. Glede na lanski načrt bomo povečali obseg strokovnega dela – diagnostične storitve bomo povečali za 5 odstotkov glede na lanski plan, v enakem obsegu načrtujemo povečanje obsega terapevtskih storitev. Med večjimi investicijami izpostavljamo nabavo dodatne magnetnoresonančne naprave ter pričetek delovanja novega linearnega pospeševalnika za obsevanje bolnikov. Naši strokovnjaki bodo uvedli nekatere nove tehnike obsevanj in zdravljenje z novimi zdravili, predvsem imunoterapevtiki. Kot zelo pomemben cilj izpostavljamo tudi nadaljnjo širitev programa DORA za zgodnje odkrivanje raka dojk po slovenskih regijah.''


Kot terciarna inštitucija namerava OI v letu 2016 na področju raziskovanja in izobraževanja še naprej spodbujati predklinične in klinične raziskave. OI bo nadaljeval tudi z dosedanjimi aktivnostmi podpore pri vzpostavitvi novega onkološkega centra v UKC Maribor, predvsem pri vzpostavitvi radioterapevtske dejavnosti.


Eden izmed pomembnih ciljev OI je povečanje zadovoljstva zaposlenih OI. OI bo zagotovil pogoje za ustrezno informiran, usposobljen in motiviran kader, pri čimer bo posebna pozornost namenjena izobraževanju zaposlenih o komunikaciji. Učinkovitost dela bo OI povečal z uvedbo novega informacijskega sistema.


OI bo v letu 2016 aktivno sodeloval tudi pri nastajanju novega akcijskega načrta Državnega programa obvladovanja raka 2016-2020, skupaj z Ministrstvom za zdravje, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in nevladnimi organizacijami s področja onkologije.


 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava