OI Ljubljana
Eng

Mednarodni dan higiene rok

V tem tednu potekajo v bolnišnicah po vsem svetu različne aktivnosti, s katerimi obeležujemo 5.maj - Mednarodni dan higiene rok.

Ob tej priložnosti smo na Onkološkem inštitutu Ljubljana pripravili učno stojnico in različna slikovna gradiva, s katerimi želimo opozoriti na skrb za higieno rok v vsakdanjem življenju – tako na delovnem mestu, v domačem okolju, na potovanju ter tudi, kadar se znajdemo v bolnišnici kot bolnik ali obiskovalec.

Umivanje rok je najpreprostejši ukrep vzdrževanja higiene rok, vendar v bolnišnici in pri delu z bolniki ni dovolj učinkovito, zato si moramo roke predvsem razkuževati. Na bolnišničnih oddelkih bodo v tem tednu diplomirane medicinske sestre (certificirane WHO opazovalke) opazovale doslednost izvajanja higiene rok zdravstvenih delavcev in sodelavcev, ki prihajajo v stik z bolniki ali njihovo okolico.

Higiena rok velja za najučinkovitejši ukrep pri preprečevanju prenosa okužb in širjenju nalezljivih bolezni in je eden izmed najučinkovitejših ukrepov v boju z odpornostjo bakterij proti antibiotikom, zato rešujte življenja in skrbite za higieno rok!

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava