OI Ljubljana
Eng

4. seja Sveta Onkološkega inštituta

Na 4. seji Sveta Onkološkega inštituta Ljubljana, ki je potekala 17. 5. 2022, so se člani med drugim seznanili s čakalnimi dobami na OI, z investicijsko dokumentacijo za pet investicij, požarno sanacijo in s poročilom o finančnem poslovanju za obdobje jan-marec 2022. 

Strokovna direktorica izr. prof. Irena Oblak je pojasnila, da znotraj Onkološkega inštituta pri čakalnih dobah izstopa le čakalna doba na PET CT, ki pa je zadnji mesec za 5 dni krajša, kot mesec poprej. Razlogi so vse večje potrebe po omenjenih preiskavah in pa okvara PET CT aparata za 6 dni konec decembra. Od začetka septembra 2021 se na podlagi potrditve Ministrstva za zdravje na OI, poleg posebnega programa za CT in MRI,  izvaja tudi posebni program za PET-CT, s katerim inštitut aktivno pristopa k skrajševanju čakalnih dob na navedenem področju. Odobritev posebnih programov se izteče konec junija 2022, za njihovo podaljšanje pa je inštitut že zaprosil in ga tudi dobili. Dolgoročna rešitev je kadrovska, prostorska in strojna okrepitev, predvsem pa je pomembna pridobitev dodatne PET -CT aparature.

Člani Sveta OI so se seznanili tudi z ukrepi za izvedbo požarne sanacije OI. Ministrstvo za zdravje javno naročilo za izbiro izvajalca še ni objavilo, naj pa bi po zagotovilu Ministrstva za zdravje to storili v roku 14 dni. Člani sveta zavoda so ob tem sprejeli sklep, s katerim so ministrstvo za zdravje pozvali, da čim prej nadaljuje postopke za izvedbo požarne sanacije na OI.

Generalna direktorica Andreja Uštar je predstavila poročilo o finančnem poslovanju za prve tri mesece letošnjega leta. OI v tem obdobju beleži presežek prihodkov nad odhodki v višini 958.511 EUR. Izpostavila je višanje cen zdravstvenega materiala in cen energentov. 

Člani sveta so obravnavali tudi dopis enega izmed dobaviteljev glede javnega naročila za najem PET/CT skenerja s pripadajočo opremo, ureditvijo prostora ter preureditvijo čakalnice, ki je dva dni pred iztekom roka za oddajo ponudb neutemeljeno izpostavljal domnevne nezakonitosti v postopku oddaje javnega naročila s pozivi k odpravi le-teh na različnih instancah.  OI je v celoti in kot neutemeljene zavrnil vse očitke kršitev določil ZJN-3. Kljub temu se omenjeni dobavitelj do poteka roka za oddajo ponudb ni odločil za vložitev zahtevka za revizijo na razpisno dokumentacijo, kar dokazuje neupravičenost obtožb. V postopku sta bili prejeti dve ponudbi, ki sta trenutno v fazi pregledovanja in ocenjevanja. Člani Sveta OI so se strinjali, da je inštitut postopek vodil transparentno in da pritiski dobaviteljev ne smejo vplivati na strokovne kriterije pri izbiri ponudnikov.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava