OI Ljubljana
Eng

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana vzpostavljena rdeča cona

Zaradi slabšanja epidemiološke situacije v državi in vse večje zasedenosti covidnih postelj na UKC Ljubljana in tudi v drugih covidnih bolnišnicah smo bili na Onkološkem inštitutu Ljubljana (OI) prisiljeni v vzpostavitev rdeče cone za naše hospitalizirane bolnike, pri katerih smo potrdili okužbo z novim koronavirusom. 

Rdeča cona je skladno s predhodnimi načrti od minulega petka organizirana na kirurškem oddelku E1, zaradi česar smo morali preseliti nekaj ambulant. 

Na OI trenutno obravnavamo 3 bolnike s covid-19. Ob tem bomo posledično primorani zmanjševati svojo osnovno onkološko dejavnost; v tem trenutku bo že okrnjena kirurška dejavnost, ob večji odsotnosti zaposlenih in širjenju posteljnih kapacitet za covidne bolnike pa najverjetneje še ostale dejavnosti. Situacijo bomo skrbno spremljali in sproti sprejemali potrebne ukrepe. 

Bolnike in njihove svojce pozivamo, da v največji možni meri skrbijo zase in upoštevajo vse priporočene epidemiološke ukrepe. Naše sporočilo za širšo javnost pa je, da je skrajni čas, da kot družba premislimo o naših vrednotah, odgovornosti drug do drugega in solidarnosti; vsi se moramo skupaj boriti proti virusu, če želimo zaščititi naše najranljivejše, kamor sodijo bolniki z rakom. Zato, prosimo, spoštujte ukrepe in se odločite za cepljenje. Iskreno verjamemo, da znamo stopiti skupaj, zato da se čim prej prebijemo čez ta peti val epidemije covid-19.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava