OI Ljubljana
Eng

Obvestilo za bolnike in svojce o ukrepih OI za obvladovanje nalezljivih bolezni

Spoštovani!

Na Onkološkem inštitutu velja od 13. 2. 2020 popolna prepoved obiskov zaradi povečanega števila akutnih okužb dihal. Z današnjim dnem (26. 2. 2020) bomo na OI dosledno upoštevali to prepoved, prav tako se z današnjim dnem trenutno izdane dovolilnice obiskovalcem ukine.

V primeru umirajočega bolnika lahko lečeči onkolog odobri izredni obisk pod nadzorom zdravstvenega osebja, z omejenim časom obiska in omejenim številom svojcev.

Bolnike in svojce pozivamo, da naj bolniki na OI prihajajo sami, če le to dopušča njihovo zdravstveno stanje.

Posebno opozorilo zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom

Bolnike, ki prihajajo na OI in imajo vročino ali so jo imeli v zadnjih dneh (≥38 °C) IN imajo vsaj enega od simptomov ali znakov akutne okužbe dihal (kašelj, težko dihanje ali občutek pomanjkanja zraka) IN so bili pred kratkim na območju visokega tveganja za okužbo z novim koronavirusom*, pozivamo, naj ostanejo doma in se za nadaljnjo obravnavo na OI posvetujejo z lečečim onkologom, za obravnavo suma na koronavirus pa z osebnim zdravnikom.

* Območja s povečanim tveganjem se kontinuirano posodabljajo v skladu s širjenjem SARS-CoV-2 in so dostopna na spletnih straneh NIJZ23.2. 2020 so bila ta območja Vuhan ali kjerkoli drugje na Kitajskem (vključno z območjem Hongkonga in Macaa), Južna Koreja, Iran ali italijanske province Lombardija, Veneto, Piedmont ali Emiglia Romagna.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava