OI Ljubljana
Eng

Onkološki inštitut bo predlagal izstop iz sanacijskega programa

Na 9. seji Sveta Onkološkega inštituta Ljubljana, ki je potekala 19.4.2019, so se člani med drugim seznanili z drugim poročilom o izvajanju sanacijskih ukrepov. Inštitut sledi postavljenim rokom in bo večino ukrepov izvedel, kot je bilo začrtano. Generalna direktorica Zlata Štiblar Kisić ob tem poudarja, da je inštitut pričakovane finančne učinke močno presegel in s tem povišal ocenjen učinek na rezultat poslovanja. Inštitut deluje optimalno in racionalno in že več let zaporedoma posluje pozitivno. Lani je posloval s presežkom prihodkov nad odhodki v višini 931.143 evrov, kar je v skladu z načrti iz sanacije.

»Menim, da smo dokazali, da ni več razlogov, da še naprej ostanemo v sanacijskem postopku, zato bomo predlagali izstop iz sanacijskega programa,« je poudarila Zlata Štiblar Kisić. Razgovori na Ministrstvu za zdravje s predsednikom sanacijskega odbora in nekaterimi člani že potekajo, inštitut pa za izstop potrebuje še zunanje neodvisno revizorsko poročilo, ki bo pripravljeno do 31. maja letos. Sanacijska uprava bo potem posredovala predlog o zaključku sanacije sanacijskemu odboru, še prej pa bo seznanila Svet zavoda z revizijskim poročilom in predlogom o zaključku sanacije, je še pojasnila Zlata Štiblar Kisić.

Člani so se seznanili tudi z revizorjevim poročilom za leto 2018 ter s predlogom določitev sodil za razmejitev odhodkov/stroškov za dejavnost javne službe in tržno dejavnost.

 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava