OI Ljubljana
Eng

Onkološki inštitut bo pričel z dodatnim preverjanjem zdravstvenega stanja bolnikov pred prihodom na obravnavo

Z namenom zagotavljanja dodatne varnosti bolnikov in zaposlenih ob poostreni epidemiološki situaciji zaradi novega koronavirusa bo Onkološki inštitut Ljubljana od ponedeljka, 30. marca, dalje pričel s telefonskim klicanjem naročenih bolnikov. Namen klicanja je že predhodno natančno preveriti zdravstveno stanje bolnikov in zdravstveno stanje njihovih družinskih članov, ki bi kazalo na možnost okužbe z novim koronavirusom. Na OI namreč opažamo, da bolniki še vedno niso v zadostni meri seznanjeni s poostrenimi ukrepi OI, ki se nanašajo na vstopanje bolnikov na inštitut.

Zato jih bomo z OI poklicali in že dan pred prihodom oz. terminom na OI z njimi preverili, če imajo: 

  • potrjeno okužbo z novim koronavirusom,  
  • visoko tveganje za okužbo z novim koronavirusom (družinski član oz. druga oseba v tesnem stiku s potrjeno okužbo z novim koronavirusom, z znaki prehlada, okužbe dihal ali z vročino),
  • povišano telesno temperaturo,
  • kakršne koli znake prehlada ali okužbe dihal.

Za vse dodatne informacije je bolnikom in svojcem na voljo klicni center na brezplačni telefonski številki 080 29 00 v delovnih dneh med  8.30 in 15. uro, kjer se bolniki lahko dogovorijo glede nadaljnje onkološke obravnave na Onkološkem inštitutu Ljubljana.

Vsem bolnikom in njihovim svojcem ponovno svetujemo, da čimbolj omejijo kakršne koli stike z ostalimi in se zadržujejo doma.  

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava