OI Ljubljana
Eng

Onkološki inštitut Ljubljana ponovno uspešno akreditiran kot ESMO onkološki center z integrirano paliativno oskrbo

Evropsko združenje za internistično onkologijo (ESMO) je Onkološkemu inštitutu Ljubljana (OI) podaljšalo akreditacijo Center odličnosti na področju paliativne oskrbe, in sicer do leta 2024. Akreditacija onkološkim centrom potrjuje mednarodno prepoznavnost na področju zagotavljanja celostne podporne in paliativne oskrbe že od leta 2003. Akreditacijo je treba obnoviti na tri leta, namen priznanja pa je spodbujanje razvoja in vključevanja paliativne oskrbe v obstoječo onkološko obravnavo ter podpiranje izobraževanja in šolanja onkologov in drugih zdravstvenih strokovnjakov na  področju paliativne oskrbe. 

Dobro novico o ponovni uspešni akreditaciji je Onkološki inštitut prejel ravno v tednu, ko bo javnosti predstavljena novost na področju paliativne oskrbe, in sicer uvedba mobilne paliativne enote.

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana se paliativna oskrba sicer izvaja na vseh oddelkih in v ambulantah, pri bolnikih s kompleksnejšimi težavami pa se v obravnavo bolnika vključijo člani tima za akutno paliativno oskrbo. Oddelek za akutno paliativno oskrbo na OI je prvo ESMO akreditacijo prejel že leta 2010. 

 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava