OI Ljubljana
Eng

Organizacija dela na Onkološkem inštitutu Ljubljana ob napovedani splošni stavki zdravnikov in zobozdravnikov 11. 1. 2023

Vodstvo Onkološkega inštituta Ljubljana (OI) se je v minulih dneh sestalo s predstavniki sindikata Fides - sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, ki delujejo na OI in so za sredo, 11. januarja 2023, napovedali splošno stavko, med drugim zaradi nevzdržnih razmer v javnem zdravstvenem sistemu ter zaradi zahtev po odpravi plačnih nesorazmerij in za dosledno upoštevanje standardov in normativov, zapisanih v Modri knjigi. Vodstvo in predstavniki sindikata so se uskladili glede organizacije dela zdravnikov na OI v času stavke.


Vodstvo inštituta in predstavniki sindikata so se strinjali, da bi odpovedi diagnostike ali zdravljenja zaradi specifičnosti onkoloških bolnikov lahko ogrozile strokovno primerno obravnavo, zato bodo po zagotovilu sindikalnih predstavnikov bolnikom zagotovljene vse potrebne storitve. Podporo stavki bodo stavkajoči na OI izrazili v času od 12.30 do 13.00, ko bodo proces dela prekinili. 


Vodstvo OI razume stavkovne zahteve sindikatov in spoštuje pravico zaposlenih, da se stavke udeležijo. Pri tem pa posebej opozarja na čut za bolnike z rakom, da pri zdravljenju onkološke bolezni tega ne bi občutili. V Izjavi o načinu zagotovitve minimalnega delovnega procesa in organizacije dela v času stavke se je Sindikat Fides zavezal, da se bodo v času stavke izvajale tiste zdravstvene storitve, katerih opustitev bi v kratkem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali smrt. Ob tem tudi FIDES posebno pozornost in skrb namenja onkološkim bolnikom in se je v izjavi zavezal, da bodo zanje v času stavke zagotovljene vse potrebne storitve. 
 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava