OI Ljubljana
Eng

Otvoritev prenovljenih prostorov Presejalno diagnostičnega centra DORA

Onkološki inštitut Ljubljana je v začetku decembra 2014 uspešno končal s prenovo prostorov Presejalno diagnostičnega centra DORA, ki se nahaja v pritličju stavbe H. S prenovo, katero smo pričeli izvajati konec septembra, smo pridobili nekaj dodatnih prostorov za namestitev dveh dodatnih mamografov in ultrazvoka ter s tem zadostili velikim potrebam programa DORA.

S prenovo smo tako dobili dva nova prostora za naprave, uredili preostale prostore, predvsem sprejem žensk, kjer je po novem ločen prostor za ženske, ki prihajajo na presejalno mamografijo, ter tiste, ki so na DORO prišle na dodatne preiskave. Vsi prostori so kakovostno opremljeni, hlajeni in bolje prezračeni.

Prenovljeni prostori Presejalno diagnostičnega centra DORA pomenijo povečanje kapacitete programa DORA in s tem možnost obravnave večjega števila žensk ter eden izmed korakov k nadaljnji širitvi DORE v Republiki Sloveniji.

Pri posodobitvi in prilagoditvi prostorov ter nakupu dodatne opreme za potrebe širitve DORE smo imeli skupaj 1 mio EUR izdatkov, pri čeme je približno 880 tisoč evrov namenjenih za nakup dveh mamografov, preostalih del sredstev pa za izdelavo investicijske dokumentacije, izvedbo gradbenih del, strojnih in elektro inštalacij ter nakup pohištva.

fotogalerija otvoritve

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava