OI Ljubljana
Eng

Člani Sveta OI pohvalili delo inštituta v preteklem letu in se zahvalili zaposlenim na OI

Na 23. seji Sveta Onkološkega inštituta (OI), ki je potekala 25.2.2021, so člani med drugim obravnavali Letno poročilo za leto 2020. Klub temu, da je preteklo leto zaznamovala epidemija Covid-19, je onkološka dejavnost potekala nemoteno, kar je izjemen dosežek. Seveda pa je bil to tudi velik organizacijski in strokovni izziv, saj so onkološki bolniki za okužbo s covid-19 še posebej ranljivi, je na seji poudarila strokovna direktorica OI izr. prof. dr. Irena Oblak, dr. med. Na OI je bilo potrebno uvesti številna nova delovišča, nove protokole in prilagoditi številne delovne procese, da je lahko delo potekalo varno za bolnike in zaposlene. OI je že konec junija nadoknadil izpad prestavljenih spomladanskih kontrolnih pregledov, ki je nastal ob prvem valu epidemije, do konca leta 2020 pa so uspeli nadoknaditi tudi izpadli program v programu DORA. Prav tako so uspeli vse zaostanke nadoknaditi tudi v programu ZORA, ki ga upravlja OI.

Vršilka dolžnosti generalne direktorice OI Andreja Uštar je izpostavila, da je OI, ob skrbni racionalizaciji stroškov in kljub odsotnosti kadra zaradi epidemije, posloval vzdržno, s presežkom 375.450 EUR prihodkov nad odhodki. OI  tudi ne beleži nedopustnih čakalnih dob. Vodstvo izreka zahvalo vsem zaposlenim za njihov trud in požrtvovalnost, da v teh izjemno težkih okoliščinah onkološka dejavnost ni bila okrnjena. Prav tako se OI zahvaljuje vsem bolnikom, ki so z razumevanjem in potrpežljivostjo upoštevali vse varnostne ukrepe.

Tudi Svet OI se zahvaljuje zaposlenim na OI za trud in prizadevnost pri varni in pravočasni obravnavi onkoloških bolnikov v teh res izjemno težkih časih. Prav tako se za vso pomoč pri delu posebej zahvaljuje tudi Civilni zaščiti, študentom in ostalim prostovoljcem. Predsednik Sveta OI Bogdan Tušar je pohvalil dobro organizacijo in profesionalen odnos vseh zaposlenih, ki delajo z zelo ranljivo populacijo. OI se je dobro prilagodil, saj je uspel kljub epidemiji cilje doseči, je še dejal predsednik Tušar. 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava