OI Ljubljana
Eng

Prisluhni telesu, poskrbi zase!

Danes je na Onkološkem inštitutu Ljubljana potekala novinarska konferenca Društva onkoloških bolnikov Slovenije, na kateri so predstavili akcijo Prisluhni telesu, poskrbi zase!, ki je del vseslovenske komunikacijske akcije Pravi moški. To že četrto leto izvaja Društvo onkoloških bolnikov Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje RS in Onkološkim inštitutom Ljubljana, namenjena pa je ozaveščanju širše javnosti o problematiki raka pri moških. Cilj tega dolgoročnega projekta je, da bi v Sloveniji čim manj moških zbolelo za rakom in čim več zbolelih premagalo bolezen.

Z letošnjim sloganom akcija moške spodbuja, da so pozorni na telesne spremembe, da ne oklevajo in pravočasno obiščejo zdravnika, da se izogibajo slabim navadam in se odzovejo vabilom na presejalne teste programa SVIT.

Udeležence sta pozdravili Breda Brezovar Goljar, podpredsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije, in Zlata Štiblar Kisić, generalna direktorica OI. V nadaljevanju je prof. dr. Primož Strojan, dr. med., Onkološki inštitut Ljubljana, spregovoril o simptomatiki moških rakov in kako prisluhniti svojemu telesu. Psiholog prof. dr. Peter Umek pa je s svojim predavanjem naslovil vprašanje, zakaj se moški tako pozno odločijo za obisk pri zdravniku.

Več o vsebini akcije si lahko preberete na tej povezavi: http://www.onkologija.org/pravi-moski-prisluhne-svojemu-telesu-in-poskrbi-zase/

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava