OI Ljubljana
Eng

Skupna izjava vodstva OI in predstavnikov reprezentativnih sindikatov na OI

Generalna direktorica OI Zlata Štiblar Kisić se je danes sestala s predstavniki reprezentativnih sindikatov na OI glede preklicev soglasij (za neprekinjeno delo nad 16 ur, za delo na 8 ur tedensko, za starejše delavce ter starše, ki negujejo otroke do 3. leta starosti), ki jih je pred mesecem dni vložilo 90 zdravnikov na OI z namenom, da se uredi plačilo zdravnikov in ostalih, ki se vključujejo v zagotavljanje neprekinjenega zdravstvenega varstva, tako kot so plačani njihovi kolegi v nekaterih drugih zavodih, torej po plačnem razredu zaposlenega in s polnimi dodatki.

Vodstvo OI je na današnjem sestanku predstavnikom reprezentativnih sindikatov sporočilo, da je ugodilo zahtevam sindikata FIDES, tako da se bo opravljanje dela v času neprekinjenega zdravstvenega varstva (NZV) vsem zaposlenim (tudi medicinskim sestram ter drugim zdravstvenim delavcem, ki se vključujejo v zagotavljanje NZV) po novem izplačevalo po njihovem dejanskem plačnem razredu in  s polnimi dodatki za delo v manj ugodnem delovnem času (noč, nedelja, praznik) in ne prepolovljeno kot do sedaj, ter da se bo v  primeru, da je pri zaposlenemu iz naslova zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva presežen redni fond, izplačalo opravljeno delo kot nadurno delo.

Sklep današnjega sestanka je bil,  da  vodstvo OI najkasneje do jutri s sindikati uskladi in uveljavi nov Pravilnik o organizaciji neprekinjenega zdravstvenega varstva. Po uskladitvi in uveljavitvi novega pravilnika o organizaciji NZV se FIDES zaveže s tem seznaniti vse zdravnike, ki so zaradi neustreznega plačila NZV podali preklice soglasij.

Predstavniki sindikatov in generalna direktorica OI bodo za medije na razpolago za izjavo danes ob 13.30 uri na Onkološkem inštitutu Ljubljana, Zaloška 2, pred stavbo C (v parku).

Reprezentativni sindikati na OI so: FIDES, Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije, Sindikat zdravstva in socialnega varstva, SIFARM, Sindikat Sevalcev Slovenije PERGAM.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava