OI Ljubljana
Eng

Spletna konferenca ob 5. obletnici delovanja Evropske referenčne mreže za bolnike s sindromi genetske predispozicije za razvoj tumorjev (ERN GENTURIS)

Ob peti obletnici delovanja Evropske referenčne mreže za bolnike s sindromi genetske predispozicije za razvoj tumorjev (ERN GENTURIS), katere član je Onkološki inštitut Ljubljana, vas vabimo k udeležbi prve konference, ki bo v spletni obliki potekala 10. in 11. februarja 2022.

Strokovno izobraževalna konferenca je namenjena vsem, ki se ukvarjajo z dednimi sindromi za raka, in vsem, ki bi se radi naučili osnov genetske predispozicije za razvoj tumorjev.

Na konferenci bomo predstavili novosti s področja sindromov genetske predispozicije za razvoj tumorjev ter poročila ERN GENTIRIS projektov in pogled bolnikov, ki aktivno sodelujejo s strokovnjaki.

Kotizacije ni, potrebno pa se je predhodno registrirati: www.genturis2022.eu

Mreža ERN GENTURIS je namenjena bolnikom in njihovim zdravim sorodnikom, ki imajo diagnozo enega od redkih sindromov predispozicije za razvoj tumorjev. Cilj mreže je boljša prepoznava bolnikov z dednimi sindromi, saj jih več kot devetdeset odstotkov ostaja neprepoznanih. Prav tako mreža stremi k zmanjšanju neenakosti pri klinični obravnavi in izidih zdravljenja ter razvija z dokazi podprte smernice obravnave. Med drugim mreža razvija uporabo kliničnih registrov, biobank in vzpodbuja raziskovalne projekte teh redkih bolezni.

 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava