OI Ljubljana
Eng

Sprejet Program dela in finančni načrt za leto 2019

Člani Sveta Onkološkega inštituta so na današnji 10. seji sprejeli letošnji program dela in finančni načrt. Programa za obvladovanje čakalnih dob za leto 2019 člani niso obravnavali. So pa člani sprejeli sklep, da se pripravi poročilo znotraj Programa za obvladovanje čakalnih dob za leto 2019 za specialistične ambulantne dejavnosti, ki ga bodo člani obravnavali na dopisni seji.

Onkološki inštitut za leto 2019 načrtuje izravnane prihodke in odhodke. Načrtovana višina celotnih prihodkov znaša 125.771.971 evrov in je za 4,7 odstotkov večja od doseženih v letu 2018, predvsem zaradi višjih cen zdravstvenih storitev od 1. januarja letos. Razlogi za povišanje cen so tako predvsem višji stroški dela zaradi dviga plačnih razredov, ki so podlaga za kalkulacije cen zdravstvenih storitev (razen pri programih radioterapije, CT in MR), večji načrtovani obseg dela predvsem v specialistično ambulantni dejavnosti ter več prihodkov iz naslova porabe dragih bolnišničnih zdravil. 

Glede na vsakoletno povečanje rakastih obolenj je v načrtu 10 odstotno povečanje obsega dela na področju slikovne diagnostike na aparatih CT in MRI. Prav tako je v sektorju kirurgije v planu povečanje števila operacij za 1,5 odstotka. Veča se tudi število ambulantno obravnavanih bolnikov na področju sektorja internistične onkologije, kjer stalno uvajajo nove načine zdravljenja in tako je cilj tudi nadaljnje uvajanje imunoterapije. V uporabo bodo študijsko ali redno uvedli vsaj dvoje novih imunoloških zdravil.

V letu 2018 je inštitut odprl nov oddelek za vstavljanje implantiranih venskih dostopov (VAP-ov), cilj pa je povečati delovanje enote za vstavitev implantiranih venskih dostopov ter s tem povečati število bolnikov z implantiranimi venskimi dostopi za 20 %. Z reorganizacijo ambulant ter uvedbo popoldanskih ambulant pa je cilj predvsem povečati zadovoljstvo zdravljenih bolnikov in uspešnost obravnave.
 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava