OI Ljubljana
Eng

Strokovni svet Onkološkega inštituta sprejel stališče do izpraznitve sobe prof. Marije Auersperg v stavbi A

Strokovni svet Onkološkega inštituta Ljubljana je na včerajšnji seji 7. julija 2008 sprejel stališče glede izpraznitve sobe prof. Marije Auersperg v stavbi A. Strokovni svet se je seznanil s potekom izpraznitve sobe prof. Auersperg in podal mnenje, da je bila vsa uradna medicinska dokumentacija iz sobe prof. Auersperg ohranjena in prenesena na varno mesto ter da so vsi podatki o bolnikih shranjeni in na voljo za morebitno obdelavo. Onkološki inštitut je včeraj obiskala tudi državna nadzornica za varstvo osebnih podatkov, ki se je seznanila s potekom izpraznitve sobe prof. Auersperg v stavbi A.   

Doc. dr. Janez Žgajnar, dr. med., strokovni direktor OI: ’’Strokovni svet OI se je seznanil s potekom izpraznitve sobe prof. Auersperg v stavbi A, ki so jo opravile za to pristojne osebe. Člani strokovnega sveta so ugotovili, da je bila vsa uradna medicinska dokumentacija iz sobe prof. Auersperg ohranjena in prenesena na varno mesto’’.
Mnenje strokovnega sveta OI je, da so vsi podatki o bolnikih shranjeni in na voljo za morebitno obdelavo. Člani strokovnega sveta obžalujejo neljube dogodke ob poteku selitve sobe prof. Auersperg iz stavbe A in ocenjujejo, da so omenjeni dogodki tudi posledica neobstoječih pravil predaje dokumentacije ob upokojitvi, zato so sprejeli pobudo za čimprejšnjo pripravo pravil.

Onkološki inštitut Ljubljana je v ponedeljek, 7. julija, obiskala tudi državna nadzornica za varstvo osebnih podatkov, ki se je seznanila s potekom izpraznitve sobe prof. Marije Auersperg. Predstavniki inštituta so državni nadzornici predstavili kronološki pregled izpraznitve prostorov v stavbi A, ki jih mora Onkološki inštitut predati Medicinski fakulteti. Državna nadzornica si je tudi ogledala sobo prof. Auersperg. Ker ima veliko raziskovalcev na OI dokumente, ki so njihova osebna last, bodo pristojne osebe na inštitutu popisale vse dokumente prof. Auersperg, da bodo ugotovili, kateri so njena osebna last in kateri last OI. Predstavniki OI so državno nadzornico seznanili, da so bile po pregledu dela dokumentov vse kartoteke pacientov, ki so se zdravili na OI, prenesene v arhiv OI. Vsi dokumenti, ki se ne nanašajo na paciente OI in jih bodo pristojne osebe med pregledom označile kot osebni arhiv prof. Auersperg, bodo zbrani in izročeni prof. Auersperg.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava