OI Ljubljana
Eng

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana potrdil program dela in finančni načrt za leto 2015

Na 10. seji Sveta Onkološkega inštituta Ljubljana, ki je potekala v sredo 6. 5. 2015, so člani Sveta potrdili letošnji finančni načrt inštituta, ki predvideva prihodke in odhodke v višini 95,4 milijona evrov.

Med stroške v finančnem načrtu so vključene tudi nove zaposlitve v letošnjem letu, ki jih OI nujno potrebuje, poleg tega pa še dodatne zaposlitve za širjenje presejalnega programa DORA, ki naj bi se v naslednjih letih  postopoma širil na območje celotne Slovenije.  V letu 2015 je OI zaključili s pripravo strateškega načrta DORA za obdobje 2015 – 2020, ki opredeljuje koncept programa in določa posamezne akterje in njihove odgovornosti ter evidenco prioritet programa.

V letu 2015 namerava OI svoje aktivnosti na področju izboljševanja kakovosti in varnosti pacientov usmeriti v implementacijo mednarodnih standardov Joint Commission International, prav tako pa bo nadaljeval z dosedanjimi aktivnostmi na področju izboljševanja varnosti in kakovosti.

Na področju diagnostičnih dejavnosti OI v letošnjem letu načrtuje novosti, kot so uvedba nove laboratorijske preiskave merjenja številčne koncentracije Lkc v telesnih tekočinah, kot eno najpomembnejših prioritet v letošnjem in naslednjem letu pa OI izpostavlja preusmeritev priprave zdravil v centralno lekarno ter ureditev prostorov za centralno aseptično pripravo proti-tumornih zdravil. V letu 2015 OI načrtuje večja vlaganja v opremo predvsem pri nabavi MRI aparatov za potrebe Radioterapije, diagnostike in DORE kot tudi UZ aparate za potrebe Radiologije in DORE.

Eden izmed pomembnih ciljev OI so tudi dejavnosti s katerimi trenutno OI edini pokriva potrebe v državi kot npr. genetsko svetovanje in testiranje za dednega raka dojk in jajčnikov, malignega melanoma in medularnega raka ščitnice in raka debelega črevesa. Tovrstne dejavnosti so sicer kadrovsko močno podhranjene in pojavljajo se nedopustne čakalne dobe, zato je v letošnjem letu od izjemnega pomena zagotavljanje nemotenega delovnega procesa na najbolj kritičnih deloviščih in oddelkih OI.

Člani Sveta OI so se seznanili z realizacijo dosedanjih sklepov in obravnavali soglasja OI in soglasja zaposlenim za opravljanje storitev pri drugih izvajalcih, sprejeli pa so tudi sklepe za razpis delovnih mest za predstojnike posameznih sektorjev, katerim poteče mandat v letošnjem letu.

Člani Sveta OI so bili na 10. seji seznanjeni  z ukrepi in aktivnostmi za izboljšanje razmer na OI, ki so nastali na podlagi poročila Komisije za proučitev stališč zaposlenih, ravno tako pa so se seznanili z informacijami o poteku sanacije vodovodnega omrežja na OI kot tudi z Mrežno terminskim planom izvedbe del.

Sanacijska dela na vodovodu trenutno potekajo v kleti v območju priprave vode. Po terminskem planu je predviden začetek del v bolnišničnih prostorih v juniju 2015, ko naj bi se dela začela v etaži E1, temu bodo pa, po terminskem načrtu, sledili drugi oddelki. Pri odpiranju stropov zaradi gradnje vodovoda se je pokazalo, da pri prvotni gradnji zgradbe OI niso bila izvedena dela, ki so potrebna za varstvo pred požarom. O problemu je bila obveščena pristojna inšpekcija in Ministrstvo za zdravje, reševanje tega vprašanja je v teku. 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava