OI Ljubljana
Eng

Uspehi radioloških inženirjev OI na strokovnem seminarju v Radencih

Od 18. do 20. aprila 2008 je v Radencih potekal seminar Društva radioloških inženirjev Slovenije, ki se ga je udeležilo več kot 200 radioloških inženirjev iz vse Slovenije. Strokovni temi seminarja sta bili Radiološki posegi v področju glave in vratu in Digitalna radiologija.

Predstavljenih je bilo 24 predavanj, od katerih sta bili dve vabljeni ter štiri sponzorska, 18 pa je bilo predavanj radioloških inženirjev. Razstavljenih je bilo tudi 20 posterjev. Med vsemi predstavljenimi predavanji in posterji radioloških inženirjev jih je bilo 20 s področja diagnostike, štiri s področja interventne radiologije, pet s področja radioterapije, dva s področja nuklearne medicine in štiri s področja digitalizacije v radiologiji.

Po oceni publike in strokovne komisije so bila izbrana in nagrajena najboljša predavanja in posterji. Z Onkološkega inštituta je bilo predstavljenih šest predavanj in trije posterji, prispevki pa so bili visoko uvrščeni. Najboljši poster je bil Vloga dozimetrista v radioterapiji avtorjev Nevenke Čuk in Matevža Mlekuža (OI). Drugo mesto je dobil poster z naslovom Film ali računalnik avtorjev Brigite Haclar, Karmen Peterlin in Katje Čebulj (OI). Drugo najboljše predavanje je bilo Radiološki informacijski sistem na Onkološkem inštitutu avtorjev Gašperja Podobnika, Borisa Groblerja in Elizabete Jokan. Tretje mesto je zasedlo predavanje z naslovom Radioterapija meduloblastoma avtorjev Matjaža Jeraja in Primoža Marolta (OI). Doseženi uspehi kažejo na visoko kvaliteto diplomiranih inženirjev radiologije, ki so zaposleni na Onkološkem inštitutu.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava