OI Ljubljana
Eng

V akciji "Moj zdravnik" priznanje prejela asist. Domen Ribnikar in doc. dr. Urška Ivanuš z Onkološkega inštituta Ljubljana

Včeraj je revija Viva že 26. po vrsti podelila priznanja nagrajencem akcije Moj zdravnik. Letos sta med prejemniki laskavega priznanja kar dva zaposlena na Onkološkem inštitutu Ljubljana, na kar smo še posebej ponosni. Za srčno, strokovno in sočutno delo je naziv Moj onkolog 2022 prejel asist. Domen Ribnikar, dr. med., specialist internistične onkologije. V kategoriji Moj specialist 2022 pa je tokrat prvič prejela priznanje zdravnica s področja javnega zdravja, in sicer doc. dr. Urška Ivanuš, dr. med., vodja državnega programa ZORA in predsednica Zveze društev za boj proti raku, prepoznana predvsem kot neposredna, strokovna, prijazna in delovna oseba, ki je svoje poslanstvo našla v preventivnem delovanju zdravstvenega sistema.

Obema dobitnikoma iskreno čestitamo!

Daljši pogovor z njima je objavljen na spletni strani revije Viva. Doc. dr. Urška Ivanuš je poudarila, da je podpornica prijaznosti. »Če bi bili zdravstveni delavci in sploh vsi ljudje bolj prijazni, bi zdravstveni sistem veliko bolje deloval – s tem mislim na organizacijo in tudi na odnose v zdravstvu. Življenje bi bilo veliko lepše, če bi se vsak posameznik vsak dan vprašal, kaj lahko dobrega naredi zase in za druge,« je dejala. Intervju si lahko preberete TUKAJ.

Asist. Domen Ribnikar poudarja, da si je treba prizadevati za dobre medsebojne odnose in mlade zdravnike, ki prihajajo s fakultete v bolnišnice, začeti zgodaj učiti, kaj je dobra in zdrava komunikacija. Tudi sam se trudi vzgajati čim boljše prihodnje rodove onkologov. Pred kratkim ga je namreč Zdravniška zbornica Slovenje izbrala za glavnega mentorja za specializacijo iz internistične onkologije. Pogovor je objavljen TUKAJ. 

Akcija Moj zdravnik je tudi tokrat potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava