OI Ljubljana
Eng

Zaključena obnova bolnišničnih oddelkov v stavbi C

Onkološki inštitut Ljubljana je danes tudi uradno obeležil zaključeno prenovo bolnišničnih oddelkov stavbe C. Obnova, ki se je začela konec oktobra lani, zaključila pa v začetku marca, bolnikom zagotavlja prijetnejše razmere za zdravljenje in bivanje, prav tako pa bodo novi prostori in oprema olajšali delo zaposlenim. V celoti je obnova stala 1.628.045 evrov; Onkološki inštitut za obnovo namenil 1.199.783 evrov, številni donatorji pa so prispevali skupaj 428.262 evrov – največ od tega Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, in sicer 383.572 evrov.

Generalna direktorica OI Ana Žličar: ''Z velikim veseljem sporočam, da smo dosegli dolgo želeni cilj prenove bolnišničnih oddelkov v stavbi C. Tudi bolniki v tej stavbi so sedaj dobili prostore, ki jim bodo omogočili prijetnejše in bolj kakovostno bivanje. Obnova je še toliko bolj pomembna v luči številnih donatorjev, tako podjetij, nevladnih organizacij in posameznikov, ki so prispevali svoja sredstva v dobrodelni akciji Društva onkoloških bolnikov Slovenije. Ta je bila zagon, da smo z obnovo pričeli. Tudi do teh ljudi smo imeli dolžnost, da obnovo realiziramo in bolnikom zagotovimo kakovostnejše razmere za zdravljenje in bivanje na inštitutu.''

Največjo donacijo je za obnovo stavbe C namenilo Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, ki je sredstva zbiralo v dobrodelni akciji Stopimo skupaj za bolnike z rakom. Generalna direktorica OI Ana Žličar in predsednica DOBS Marija Vegelj Pirc sta na današnjem dogodku podpisali donatorsko pogodbo za dvigalo. Društvo je pred tem doniralo sredstva še za okna, postelje, omarice in obposteljne omarice.
Med večjimi donatorji so še združenje Europa Donna, društvo NA-VDIH, ki je sredstva zbiralo v dobrodelni akciji Mozaik življenja, ter Abanka.

Obnova je trajala od 26. oktobra 2009 do 9. marca 2010. Levi del stavbe je bil prenovljen še pred božičnimi prazniki in tja so bili pred novim letom preseljeni tudi prvi bolniki. Obnova desnega dela se ja nato nadaljevala po novoletnih praznikih. 9. marca je bila obnova v celoti zaključena, tako da so bili preostali bolniki v nove prostore preseljeni 11. marca. Takrat je bila zaključena tudi montaža novega dvigala.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava