OI Ljubljana
Eng

Mednarodni dan higiene rok na Onkološkem inštitutu Ljubljana

Higiena rok je najmnožičnejša globalna aktivnost in najučinkovitejši ukrep preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni, prenosa okužb in zajezitve širjenja epidemij. Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) je 5. maj razglasila za Mednarodni dan higiene rok. Na ta dan bolnišnice po vseh državah sveta organizirajo kampanje ozaveščanja prebivalstva o pomenu higiene rok za njihovo zdravje. Kljub vsakoletnim globalnim prizadevanjem za promocijo higiene rok in dvig doslednosti higiene rok v bolnišnicah, SZO opozarja, da je napredek prepočasen in je zaradi opustitve higiene rok ogrožena dobrobit pacientov. Zato poteka letošnja kampanja SZO pod sloganom »Zakaj je ozaveščanjeo pomenu higiene rok še vedno tako pomembno?« 

Kampanji se vsako leto pridružuje tudi OI in v ta namen bodo danes in jutri potekale različne aktivnosti. Skupina za promocijo higiene rok je  pripravila plakate, zloženke, video vsebine in stojnico, na kateri bodo mimoidoče seznanili s pravilno tehniko razkuževanja rok in jim s pomočjo didaktičnega pripomočka prikazali, kako so pri tem uspešni.

Poznate 5 trenutkov higiene rok? Vas zanima kako izboljšati doslednost in tehniko razkuževanja rok? Vabimo vas, da se nam še danes med 9:00 -12:00 uro pridružite na stojnici v avli stavbe DEH pritličje, kjer izveste več. Mednarodni dan higiene rok je za zdravstvene delavce priložnost za obnovitev znanja higiene rok in širjenje znanja, kako lahko z dosledno higieno rok preprečimo nešteto okužb, rešimo več življenj in zaustavimo širjenje večkratno odpornih bakterij na antibiotike.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava