OI Ljubljana
Eng

Oddelek za laboratorijsko diagnostiko

Vodja Oddelka za laboratorijsko diagnostiko
mag. Katarina Lenart, spec. med. biokem. 
T: + 386 1 5879 368
E: klenart@onko-i.si

Oddelek za laboratorijsko diagnostiko je medicinski laboratorij, samostojna organizacijska in strokovna enota v okviru Diagnostične dejavnosti Onkološkega inštituta Ljubljana (OI). 

Strokovna dejavnost oddelka je laboratorijska diagnostika kliničnokemijskih preiskav krvi in drugega biološkega materiala za bolnike, ki se zdravijo na OI in za zunanje naročnike, bolnišnice, zdravstvene domove in druge ustanove v Sloveniji.

Oddelek za laboratorijsko diagnostiko ima od 2009 dovoljenje za delo Ministrstva za zdravje RS. V skladu s Pravilnikom o pogojih, ki jih morajo izpolnjevati laboratoriji za izvajanje preiskav na področju laboratorijske medicine (Ur. list RS 64/2004, 1/2016), je laboratorij v letih 2015 in 2020 ponovno pregledala komisija Ministrstva za zdravje RS in podelila dovoljenje za delo za nadaljnje petletno obdobje.

Pri načrtovanju in oblikovanju laboratorijskega procesa sledimo strokovnim in tehničnim pogojem pravilnika in standardu za medicinske laboratorije ISO 15189, »Medical laboratories – Particular requirements for quality and competence«.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava