OI Ljubljana
Eng

70 LET REGISTRA RAKA REPUBLIKE SLOVENIJE: Znanje, kakovost, uporabnost

Spoštovani!

Register raka letos praznuje 70. obletnico delovanja. V sedmih desetletjih je ohranil svoje osnovno poslanstvo nacionalnega registra za zbiranje, obdelavo in predstavljanje visokokakovostnih podatkov o vseh novih primerih raka in o preživetju bolnikov z rakom v državi.

Prepoznan je kot eden najstarejših in najboljših populacijskih registrov raka v Evropi in svetu. S kakovostnimi podatki o bremenu raka v državi je ena najbolj popolnih zdravstvenih zbirk podatkov v Sloveniji in izhodiščna strokovna točka za pripravo nacionalnih programov obvladovanja raka, ki prispevajo k preprečevanju in zgodnjemu odkrivanju raka ter k izboljšanju zdravljenja, preživetja in kakovosti življenja za vse bolnike z rakom.

Tudi v prihodnje si bo s svojim delom prizadeval pomembno prispevati v boju proti raku v Sloveniji in širše. To bo udejanjal z visoko usposobljeno in povezano ekipo sodelavcev.

Vabimo vas, da praznovanje 70-letnice Registra raka delite z nami!
 

Prof. dr. Vesna Zadnik, dr. med.

Vodja Registra raka Republike Slovenije

ČASOVNA PREMICA REGISTRA RAKA OD USTANOVITVE DO DANES

Ključne mejnike v 70-letnem delovanju Registra raka si lahko ogledate v časovnici, ki smo jo zbrali sodelavci Registra raka in Onkološkega inštituta Ljubljana.

Prikazuje pregled dela in pomembnih dogodkov v obdobju od ustanovitve Registra raka 1950 do današnjih dni. Vsebuje zanimiv slikovni material, ki priča o bogati tradiciji ter znanju in izkušnjah sodelavcev Registra raka.

SLAVNOSTNI STROKOVNI SIMPOZIJ OB 70-LETNICI REGISTRA RAKA

70-letnico delovanja Registra raka smo obeležili s spletnim slavnostnim znanstvenim simpozijem ''Znanje, kakovost, uporabnost – 70 let Registra raka Republike Slovenije'' z domačimi in tujimi strokovnjaki., ki je potekal 2. oktobra 2020 v Hribarjevi dvorani na Ljubljanskem gradu pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

PREDSTAVITVENI FILM REGISTRA RAKA

Vabljeni k ogledu kratkega predstavitvenega filma o delu Registra raka RS, ki vključuje tudi pregled pomembnih dogodkov in dosežkov v njegovi 70-letni zgodovini.

BROŠURA 70 LET REGISTRA RAKA: ZNANOST, KAKOVOST, UPORABNOST

Register raka je ob letošnjem jubileju izdal publikacijo z naslovom 70 let Registra raka: Znanje, kakovost, uporabnost, v kateri je zajet zgodovinski pregled razvoja in dela slovenskega registra raka, z opisi pomembnih dosežkov ter dosedanjih vodij. V njej je tudi s slikovnim materialom zbrana bogata prehojena pot, na katero smo lahko upravičeno ponosni, pa tudi misli o poslanstvu in viziji za prihodnje delovanje Registra raka.

Za pripravo jubilejne brošure ob 70-letnici Registra raka, z obletnico povezanega spletnega mesta in časovnice smo sodelavci Registra raka Republike Slovenije uporabili naslednja gradiva.

NAŠI PODPORNIKI

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava