OI Ljubljana
Eng

Pametna oskrba

Pametna oskrba
Namen projekta smartCARE je razviti pametno kartico Cancer Survivor Smart Card za bolnike, ki so preživeli raka v otroštvu in odrasli dobi. V sklopu projekta bomo to kartico razvili, pilotirali in poskrbeli za njeno aplikativnost.

Kartica bo vsebovala podatke o:
- zdravljenju raka posameznega bolnika, tako o operativnem posegu, sistemskem zdravljenju in obsevalnem zdravljenju,
- potrebnih diagnostičnih preiskavah v sklopu sledenja poznih posledic v skladu s priporočili za sledenje poznih posledic,
- navodilih o dostopu do specialistične oskrbe in podpornih storitev, ki zagotavljajo tako medicinsko oskrbo kot tudi lajšanje psihosocialnih posledic zdravljenja raka.

Cilj je opolnomočiti preživele raka o potrebi po sledenju poznih posledic in skrbi za zdrav način življenja ter jim omogočiti sledenje poznih posledic. Vsekakor to vodi v izboljšanje kakovosti življenja in zdravstvenega stanja preživelih raka v otroštvu in odrasli dobi.

Razvoj Cancer Survivor Smart Card je zapisan v European Cancer beating planu-u in je tudi tudi en od ciljev projekta Celostne rehabilitacije v Sklopu DPOR v petletnem načrtu 2022-2026.

V Sloveniji zagotavljamo sledenje poznih posledic preživelim raka v otroštvu in nekaterim, zdravljenim v mladi odrasli dobi. S razvojem te kartice pa bi bilo dolgoročno omogočeno tudi sledenje poznih posledic preživelim raka v odrasli dobi

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava