OI Ljubljana
Eng

Pohvale naših bolnikov

Na tem mestu objavljamo aktualne pohvale in zahvale naših bolnikov, študentov, sorodnikov.

Številni pohvalijo zaposlene ustno, nekateri pa svoje misli raje zapišejo. Pohvale, ki jih prejmemo na e-naslov: pohvale.pritozbe@onko-i.si, preko anonimnega spletnega obrazca in pohvale, ki so zapisane v Knjigi vtisov (nahajajo se na različnih oddelkih), si lahko preberete spodaj. Hvaležni in veseli smo za vsako pohvalo, ki jo prejmemo.


Spoštovani, iskreno se zahvaljujem celotnemu osebju oddelka paliativne oskrbe, posebno dr.Pantarjevi , za čudovito oskrbo mojega moža Marinčič Ernesta. Žena Fani      Hvala za vse
Žena Fani,
Spoštovani, v začetku letošnjega leta sem bila s strani dr. Katje Zaletel (Klinika za nuklearno medicino Oddelek za bolezni ščitnice) napotena k vam na Onkološki inštitut na zdravljenje, saj so bile ugotovljene spremembe na ščitnici. Že dr. Zaletel mi je jasno razložila, kakšen je potek zdravljenja in si vzela čas za vsa moja vprašanja. Na OI pa sem najprej naletela na prijetno medicinsko sestro na Triaži, ki mi je priporočila Prof. dr. Nikola Bešić, dr. med.. Pregled je bil že čez nekaj dni.  Dr. Nikola Bešić mi je na izjemno sočuten in prijazen način povedal in razložil potek zdravljenja in katere vse preglede je potrebno opraviti. Vse predpriprave za operacijo so bile izvedene na vrhunskem nivoju in vedno s prijaznim pristopom. Tiste dva dni v času operacije, ki sem jih preživela pri vas v 4. nadstropju stavbe D, pa so bili izjemni. Vso osebje izjemno prijazno, dostopno, na trenutke tudi zabavno (kar verjetno vsak pacient malo potrebuje) in še in še bi lahko naštevala pohvale. Izpostavila bi eno izjemno medicinsko sestro Simono, ki mi je še dodatno popestrila bivanje pri vas. Hvala Simona, super ste, ostanite še naprej tako simpatični. Hvala celotnemu osebju, da naredite vse, da se pacienti dobro počutimo. Z lepimi pozdravi. K.R.
K. R.,
Z globoko hvaležnostjo za vso podporo, skrb in razumevanje, ki ste jih izkazali v času zadnjega obdobja našega dragega H. P. Spoštovanje in globok poklon za vašo srčnost. Družina P. J.
P. J. ,
Spoštovani, iskreno in iz srca se zahvaljujem zdravnikom, zdravnicam in koordinatorici paliativne oskrbe, medicinskim sestram in osebju, ki je skrbelo za mojega moža D. Š. Izpolnili ste mu zadnjo željo. Pomirja nas dejstvo, da se je mirno poslovil. Hvala in lep pozdrav, v imenu družine L. Š. 
L. Š.,
Pozdravljeni.  Moje ime je M. S., soprog žene J. S., ki je bila do nedavne smrti vaša pacientka. Neizmerno sem vesel, da sva na koncu ženine bolezni prišla tudi do vaše paliativne oskrbe, že oskrba na OI je popolnoma nekaj drugega od normalnega zdravstva, da pa o vaši obravnavi na smrt bolnega bolnika sploh ne govorim. Najprej sva se z ženo ob interventnem obisku vaše reševalne postaje srečala z dr. Majo Ivanetič, ki naju je s svojo strokovnostjo, preprostostjo in ravno pravo mero humorja prepričala v sekundi, tudi obravnava nekaj dni pred koncem je bila pod njenim vodstvom. Poleg nje je na koncu tvorno sodelovala tudi dr. Klara Šibila, mlada in ambiciozna, prijazna in polna energije ter natančna do zadnje potankosti. Vmes sva bila na rednem kontrolnem pregledu pri dr. Marti Globočnik, ki naju je tudi presenetila s svojim strokovnim pristopom in polno mero prijaznosti ter optimizma. Na dan smrti moje žene sem po rahli moji paniki zaradi resnosti stanja poklical na vaš koordinatorjev telefon in se pogovoril z dr. Anito Riđič, ki me je s svojo realnostjo in umirjenostjo tako neverjetno pomirila, da sem zelo pomirjen dočakal tudi ženino smrt v popoldanskih urah. Čez nekaj dni me je tudi poklicala in povprašala o ženinem stanju. Kakšna profesionalnost, prijaznost in predvsem človečnost. Zato vsem skupaj še enkrat iskrena hvala, nisem mogel verjeti, da kaj takega obstaja tudi pri nas, da navaden človek na koncu občuti, da je še vedno človek. Vsa čast vam vsem in vašemu osebju. Večno hvaležen, M. S.   
M. S. ,
Pozdravljeni ekipa paliativne oskrbe, rada bi se vam zahvalila za vso podporo, ki ste jo nudili meni in mojemu očetu v času njegove bolezni. Zahvala toplim besedam in čustveni podpori ter obiskom zdravnic in sestre na domu. Veliko mi pomeni to, da sem se lahko kadarkoli obrnila na vas ne glede na uro in ne glede na stisko, ki me je pestila. Hvala vam za pomirjene besede in napotke ter nasvete, kako ravnati v najhujših trenutkih. Želim vam vse dobro. Vaše delo je tako težko, da si marsikdo tega ne more predstavljati niti v sanjah, žal vam ne morem poplačati za vso prijaznost in požrtvovalnost, lahko sem vam le zahvalim iz srca. S prisrčnimi pozdravi, A. B.  (pacient je moj oče)
A. B.,
Pozdravljeni, 16. 1. 2024 mi je na Dori dr. Vrhovec opravil biopsijo leve dojke. Napotena sem bila k dr. Pilku, kjer smo se pogovorili o zdravljenju. Svetoval mi je rekonstrukcijo. Kljub začetni skeptičnosti sem se na koncu odločila za rekonstrukcijo na plastično onkološkem konziliju, 6. 2. (prof. dr. Žgajnar, asist. dr. Arnež in dr. Anžič). Na OI v E4, kjer je bila izvedena ablacija dojke z rekonstrukcijo, sem bila od 11. 2. do 16. 2. Moje veselje ob prvem pogledu v ogledalu je bilo nepopisno: namesto opomnika na mojo bolezen, je bilo tam novo spremenjeno življenje. V nadaljevanju sem bila na OI še dvakrat zaradi kontrole v ambulanti prof. dr. Žgajnarja (dr. Tjaša Oblak). V mojem kratkem zdravljenju na OI sem srečala veliko osebja in vsi so bili zelo prijazni in srčni, kljub temu, da je očitno, da imajo veliko dela, si vzamejo čas za bolnika. Iz sveta usmerjenega k izpolnjevanju ciljev za vsako ceno, nestrpnosti, izčrpavanju sebe in sodelavcev sem zelo hitro stopila skozi vrata Dore v svet urejenih odnosov, miru in spoštovanja sočloveka in zgodbo z mojo boleznijo tudi dokaj hitro zaključila. Ob vseh novicah, ki jih poslušamo od novinarjev po medijih o zdravnikih in zdravstvu sem ugotovila, da so vse to 'novinarske race' na osnovi izstopajočih posameznikov v vzorcu. Prevzela sta me urejenost postopkov na OI, sposobnost osebja in mirnost okolja in upam, da bom to mirnost uspela prenesti s sabo tudi po zaključenem zdravljenju na plastiki v moj nemirni, neurejeni in izčrpavajoči svet. Nimam besed s katerimi bi lahko izrazila zahvalo vsem, ki ste neposredno in posredno sodelovali v procesu mojega zdravljenja na OI in okolju, ki me je naučilo življenjskih lekcij. Zares hvala vsem.
M. N. R. ,
Pozdravljeni, pred kratkim sem spremljala mamo na kontrolni pregled, ki ga je imela pri dr. Nikoli Bešiću.  Prof. dr. Nikola Bešić, dr. med., si z moje strani zasluži veliko spoštovanje in hvaležnost. Mati je bila obravnavana z neverjetno prijaznostjo in strokovnostjo, ki jo je razumela tudi ona pri svojih 90. letih. Kljub diagnozi je odšla domov pomirjena. Hvala in z velikim spoštovanjem, M.L.
M.L.,
Spoštovane članice paliativne mobilne enote Onkološkega inštituta, vaš trud, skrb, strokovnost, nesebična pomoč in hiter odziv v vsakem trenutku so neprecenljive kvalitete, ki nam in našim bljižnjim, ljubljenim, ki se borijo z boleznijo in bolečino, predstavljajo zadnje upanje v človečnost. Pomagale ste nama umiriti duha in skrbi ter olajšati bolečine v zadnjih, najtežjih trenutkih. Za vse to se vam iz vsega srca iskreno zahvaljujem! Sin vaše pacientke, pokojne A. V. S spoštovanjem, M. V.
M. V.,
Spoštovani, v preteklem letu sem bila obravnavana na Onkološkem inštitutu in bila zelo prijetno presenečena nad strokovnostjo in prijaznostjo celotnega osebja, od operacije do posvetov in terapij. V času, ko si prestrašen, ranljiv in občutljiv, še kako rabiš prijazno besedo in nasmeh na obrazu. V času obsevanj na aparatu št. 3 so mi ravno zaposleni pomagali s svojo prijaznostjo, srčnostjo in empatijo skozi najtežjo preizkušnjo v življenju. Zato Hvala, ker ste in za kar ste. Verjamem, da tudi vam ni lahko ob vsakodnevnih izzivih, pa vendar je prav, da veste, kako pomembna je bila zame topla, prijazna beseda. V letu 2024 vam želim veliko zdravja, sreče in srčnosti. Lep pozdrav, A. Ž.  
A. Ž.,

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava