OI Ljubljana
Eng

Pohvale naših bolnikov

Na tem mestu objavljamo aktualne pohvale in zahvale naših bolnikov, študentov, sorodnikov.

Številni pohvalijo zaposlene ustno, nekateri pa svoje misli raje zapišejo. Pohvale, ki jih prejmemo na e-naslov: pohvale.pritozbe@onko-i.si, preko anonimnega spletnega obrazca in pohvale, ki so zapisane v Knjigi vtisov (nahajajo se na različnih oddelkih), si lahko preberete spodaj. Hvaležni in veseli smo za vsako pohvalo, ki jo prejmemo.


Pozdravljeni, pred kratkim sem spremljala mamo na kontrolni pregled, ki ga je imela pri dr. Nikoli Bešiću.  Prof. dr. Nikola Bešić, dr. med., si z moje strani zasluži veliko spoštovanje in hvaležnost. Mati je bila obravnavana z neverjetno prijaznostjo in strokovnostjo, ki jo je razumela tudi ona pri svojih 90. letih. Kljub diagnozi je odšla domov pomirjena. Hvala in z velikim spoštovanjem, M.L.
M.L.,
Spoštovane članice paliativne mobilne enote Onkološkega inštituta, vaš trud, skrb, strokovnost, nesebična pomoč in hiter odziv v vsakem trenutku so neprecenljive kvalitete, ki nam in našim bljižnjim, ljubljenim, ki se borijo z boleznijo in bolečino, predstavljajo zadnje upanje v človečnost. Pomagale ste nama umiriti duha in skrbi ter olajšati bolečine v zadnjih, najtežjih trenutkih. Za vse to se vam iz vsega srca iskreno zahvaljujem! Sin vaše pacientke, pokojne A. V. S spoštovanjem, M. V.
M. V.,
Spoštovani, v preteklem letu sem bila obravnavana na Onkološkem inštitutu in bila zelo prijetno presenečena nad strokovnostjo in prijaznostjo celotnega osebja, od operacije do posvetov in terapij. V času, ko si prestrašen, ranljiv in občutljiv, še kako rabiš prijazno besedo in nasmeh na obrazu. V času obsevanj na aparatu št. 3 so mi ravno zaposleni pomagali s svojo prijaznostjo, srčnostjo in empatijo skozi najtežjo preizkušnjo v življenju. Zato Hvala, ker ste in za kar ste. Verjamem, da tudi vam ni lahko ob vsakodnevnih izzivih, pa vendar je prav, da veste, kako pomembna je bila zame topla, prijazna beseda. V letu 2024 vam želim veliko zdravja, sreče in srčnosti. Lep pozdrav, A. Ž.  
A. Ž.,
Spoštovani, v poplavi komercialnih reklam na televiziji je ena, ki zasluzi veliko vec kot priznanje. Odkritja ki so spremenila tok življenja, to je vaš oglas za promocijo programa Dora! Želim Vam vse dobro in veliko takih odkritij, ki spreminjajo tok našega življenja. M. D.  
M. D. ,
Spoštovani, pred dvema letoma smo se srečali, ko je bil naš D. napoten k vam na zdravljenje. Misel na težko bolezen je bila zanj v začetku neprestavljiva, zastrašujoča, težko sprejeta, prav tako kot odločitev, ali se sploh odzvati na zdravljenje. Spodbuda domačih in možnost, da smo bili že v začetku lahko zraven, ter miren in strokoven pristop dr. Marka Boca z začetkom kemoterapevtskega zdravljenja s pomočjo tablet, kar od doma, je premagal strah in vlil zaupanje in voljo po ozdravitvi. Kljub menjavi kemoterapije in tarčnih zdravil za dolgourno intravenozno zdravljenje ter vožnje v Ljubljano, je le to zelo dobro prenašal. Zahvaljujoč dr. Marku Bocu, ki je vsakič, kar dve leti, s pravim koktejlom kemoterapije in tarčnih zdravil, uspel bolezen držati v svojih okvirjih, je Dušan zdravljenje dobro in optimistično prenašal. V obdobju dveh let bolezni je dokaj normalno živel, se družil s prijatelji in obiskoval zanimive kraje ter bil miselno in ustvarjalno aktiven. Optimistično misleče, da je bolezen skoraj premagana, nas je njegov odhod konec avgusta 2023 zelo prizadel. A kljub temu, da se zdravljenje vedno ne izide, kot bi si želeli, vemo, da ste na OI naredili vse, kar je bilo možno, da bi mu pomagali.  Vedite, da vaše delo ni bilo zaman, podarili ste mu dve čudoviti leti življenja in ogromno lepih trenutkov, kar ni zanemarljivo in za kar smo vam neizmerno hvaležni. Želimo vam veliko osebne sreče in delovnih uspehov, veliko novih raziskovanj, čim več ozdravitev, če ne gre drugače, pa tudi veliko uspelih kakovostnih podaljševanj, saj prav vsak lep dan veliko šteje. K. in Ž. Križaj  
K. in Ž. K.,
Pozdravljeni! Zahvaljujem se vam za vaše dobro delo za mojega dedka M. L.. Le tako naprej.
D. B., vnuk M. L.,
Želim pohvalit delo vseh zaposlenih, še posebno pa dr. Ćirić Evo, ki je izjemen človek in izjemna zdravnica. 
N. N.,
Spoštovana, ga. Nataša. Zahvaljujem se vam iz srca za vso pomoč pri oskrbi naše mame M. I., ki se je že poslovila od nas in vaše bolnišnice. Hvala vam in vsem zdravnikom, medicinskim sestram in vsem drugim, ki ste pripomogli k lepšemu bivanju naše mame v zadnjih mesecih. Celo življenje se je zelo bala, da bi morala v bolnišnico. Ko pa je ta čas prišel, je to tiho sprejela, saj ste zanjo zelo lepo skrbeli. Hvala vam tudi za vašo pomoč pri iskanju doma za njeno nego, saj sami nismo bili vešči teh postopkov. Hvala za vso prijaznost in moralno podporo vaši celotni ekipi. Ohranili vas bomo v lepem spominu. Za vso pomoč sem vam neizmerno hvaležna.  
M. R. ,
Pozdravljeni, sem sin J. V., ki je pred dobrima dvema mesecema preminula. Rad bi se lepo zahvalil skupini paliativnega oddelka za vso pomoč, tako telefonsko kot tudi zdravstveno, ki ste jo nudili v zadnjih dnevih življenja moje mame.   
J. V. ,
Spoštovani,  v imenu vaše letošnje pacientke N. P. se zahvaljujemo za predanost vašemu delu ter za izkazano izjemno skrbnost, strokovnost in srčnost vašega podpornega in strokovnega osebja pri obravnavi vaših pacientov.  Neža je bila celovit človek, izjemno ustvarjalna, delovna in skromna, zato je pustila močan pečat na ožji in širši družini ter mnogim, ki so jo pri delu, v kraju ali sicer, spoznali.  V času njenega zdravljenja je bila močno zadovoljna z obravnavo in se je želela primerno zahvaliti za vaš skupinski trud, večkrat pa je z veliko hvaležnostjo omenila izr. prof. dr. Viljema Kovača, dr. med., dr. Erika Breclja, dr. med., gospo Brigito Gregorič, dr. med., gospo Tanjo Bohinc ter sodelavce vključene v koordinacijo paliativne oskrbe Anito Ridic, dr. med., dr. Ano Lino Vodušek, dr. med., gospo Neno Golob, dr. med., gospo Majo Krajec, dr. med., dr. Majo Ebert Moltara, dr. med., gospo Majo Ivanetič Pantar, dr. med. ter koordinatorki paliativne oskrbe gospo Marjano Bernot in gospo Milko Mlakar Petrič.  Ob misli na vse ostale sodelujoče strokovne ter podporne sodelavke in sodelavce, ki so bili brez izjeme nadvse skrbni in srčni, pa jih kljub trudu v tem trenutku težko poimensko navedemo, smo vsem brez izjeme hvaležni tudi v Nežinem imenu.  Obenem se zahvaljujemo tudi vašim sodelavcem z UKC (Poliklinika) ter še posebej izjemni prof. dr. Simoni Gaberšček, dr. med., ki je po njenem sprejemu na Oddelek za bolezni ščitnice prepoznala, da vir težav ni izhajal iz tega naslova, s tem pa je močno pripomogla k temu, da smo N. še lahko omogočili podaljšano obdobje kakovostnega življenja v krogu družine, za kar se ji iskreno zahvaljujemo.  Zahvaljujemo se za vašo predanost poslanstvu, ki ste ga izbrali, ter za vso podporo, informacije in nasvete, ki ste nam jih nudili v času N. paliativne oskrbe.  V skladu z željo N. P. smo prejšnji teden izvedli donacijo Onkološkemu institutu v njenem imenu, ki jo ne glede na navedeni sklic nakazila namenite glede na potrebe inštituta.  Pri vašem nadaljnjem izpolnjevanju poslanstva vam želimo vse dobro. 
Družina P.,

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava