OI Ljubljana
Eng

Kaj je celostna rehabilitacija?

Celostna rehabilitacija vključuje aktivne postopke, s katerimi onkološkim bolnikom omogočimo najboljše telesno, duševno in socialno delovanje od diagnoze dalje. Celostna rehabilitacija zajema medicinsko, psihološko, socialno in poklicno rehabilitacijo ter poteka od postavitve diagnoze raka do vračanja bolnikov na delovno mesto oziroma v vsakdanje življenje. 

Na podlagi večletnih strokovnih prizadevanj za vzpostavitev celostne rehabilitacije onkoloških bolnikov v Sloveniji poteka raziskava OREH. 

Raziskava o celostni rehabilitaciji onkoloških bolnikov OREH

OREH je raziskava o celostni rehabilitaciji onkoloških bolnikov, ki jo poskusno uvajamo v Sloveniji za zagotavljanje kakovostnejšega življenja bolnic z rakom dojk. Rezultati raziskave OREH nam bodo v pomoč pri vzpostavitvi celostne rehabilitacije onkoloških bolnikov v celotni Sloveniji. 

Bolnice z rakom dojk, ki bodo med letoma 2019 in 2022 vključene v raziskavo OREH, bodo v rednem stiku s koordinatorko celostne rehabilitacije. Ta bo skupaj z lečečim onkologom bolnice napotila k ustreznim strokovnjakom, ki bodo s svetovanjem in ustreznim zdravljenjem omilili ali odpravili njihove težave.

Koordinatorka celostne rehabilitacije: 

Zlatka Mavrič, diplomirana medicinska sestra
Telefon: 01 5879479 ali 030 487 748
E-pošta: koordinator.oreh@onko-i.si
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure
Onkološki inštitut Ljubljana, ambulanta C1 
Zaloška cesta 2, 1000 Ljubljana 

Več o raziskavi najdete TUKAJ.

Publikacije o raku dojk

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava