OI Ljubljana
Eng

Lekarna

Vodja lekarne
Monika Sonc, mag. farm., spec.
T: +386 1 5879 559
E: msonc@onko-i.si

Lekarna oskrbuje bolnišnico z zdravili (predvsem s protitumornimi učinkovinami), medicinskim materialom in magistralnimi pripravki (sterilne raztopine za epiduralno in subkutano aplikacijo, individualno predpisane bolnikom za trajno blažitev bolečine).

Izvaja racionalizacijo na področju zdravil in medicinskih pripomočkov, z medsebojno zamenljivimi zdravili pa dosega ekonomski učinek, ki ni v nasprotju s strokovnimi tendencami, bolniki pa imajo še vedno dostop do kakovostnih in varnih zdravil.

Aktivno sodeluje pri kliničnih raziskavah, v vseh strokovnih komisijah ter v slovenskih in mednarodnih združenjih (SFD, LZS, EJHP, ESCP, ISOPP in ESOPP, kjer specialistka te lekarne zaseda podpredsedniško mesto).

Lekarna si v okviru svojega delovanja prizadeva za:

  • organizacijo centralne priprave citostatikov – pripravo raztopin citostatikov individualno za bolnika v posebni lekarniški enoti, pri čemer se zagotavljajo varnost in ekonomičnost ter usklajenost s predpisi EU in Svetovne zdravstvene organizacije,

  • uveljavitev profila kliničnega farmacevta, ki ni le seznanjen z izborom zdravljenja, ampak lahko nanj tudi vpliva. Zavzemamo se za vključitev kliničnega farmacevta v individualni sistem odmerjanja, kar zmanjšuje možnost napak in omogoča boljše življenje bolnikov. Klinični farmacevt poskrbi, da je tudi po odpustu iz bolnišnice predpisano zdravljenje pravilno vodeno.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava