OI Ljubljana
Eng

Oddelek za laboratorijske dejavnosti

Vodja oddelka za laboratorijske dejavnosti
mag. Barbara Možina, mag. farm., spec. med. biokem. 
T: + 386 1 5879 836
E: bmozina@onko-i.si

Oddelek za laboratorijske dejavnosti je medicinski laboratorij, samostojna organizacijska in strokovna enota v okviru Diagnostične dejavnosti Onkološkega inštituta Ljubljana (OI).

Strokovna dejavnost oddelka je laboratorijska diagnostika kliničnokemijskih preiskav krvi in drugega biološkega materiala za bolnike, ki se zdravijo na OI in za zunanje naročnike, bolnišnice, zdravstvene domove in druge ustanove v Sloveniji.

Oddelek za laboratorijske dejavnosti ima dovoljenje za delo Ministrstva za zdravje RS, prvič ga je pridobil 15.12.2009 in drugič 24.4.2015. Dovoljenje smo pridobil na podlagi 26. člena Zakona o zdravstveni dejavnosti (Ur. l. RS št. 23/05) in Pravilnika o pogojih, ki jih morajo izpolnjevati laboratoriji za izvajanje preiskav na področju laboratorijske medicine (Ur. l. RS št. 64/2004, 1/16). Pri načrtovanju in oblikovanju laboratorijskega procesa sledimo strokovnim in tehničnim pogojem pravilnika in standardu za medicinske laboratorije ISO 15189, »Medical laboratories – Particular requirements for quality and competence«.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava