OI Ljubljana
Eng

Objavljanje člankov

Nudimo pomoč pri spornih založniških praksah (plenilske in ugrabljene revije)

Nudimo pomoč pri iskanju primerne revije za objavo članka (seznami revij z IF po posameznih področjih)

  • Elsevier - 50% znižanje v hibridnih in zlatih revijah

Seznam naslovov revij, v katerih je možna objava z znižanim APC.
Licenčna pogodba z Elsevierjem za v l. 2021 korespondenčnim avtorjem s članic slovenskega konzorcija omogoča 50% popust pri plačilu stroškov objav članka (Article Processing Charge - APC) v odprtem dostopu v 2305 hibridnih in zlatih revijah založnika (razen v revijah Cell Press, The Lancet in revijah partnerskih založb ali združenj).
Pogoji: 
-Za članke, ki so poslani v objavo v letu 2021, pravilna navedba podatkov o avtorjevi inštituciji, identifikacija avtorja z uradnim e-mail naslovom inštitucije.
-Avtor po sprejemu članka v objavo v založnikovem sistemu izbere možnost odprte objave, pripadnost korespondenčnih avtorjev inštitucijam konzorcija in upravičenost do popusta potrjujejo kontaktne osebe v knjižnicah inštitucij.

  • Sage

-Brezplačne objave v odprtem dostopu v hibridnih revijah Sage Choice
Sistem Sage Open Access Portal omogoča avtomatizirano identifikacijo upravičenih avtorjev (Ringgold ID in institucionalna končnica elektronske pošte) in jim sporoči razpoložljivost hibridnega objavljanja OA. Sistem olajša in podpira potek dela, v katerem bo avtor sprejel objavo OA (brezplačno) in digitalno podpisal pogodbo o sodelovanju (CC-BY-NC ali CC-BY 4.0 ali drugo zahtevano licenco)

-20 % znižanje stroškov objave članka (APC) v zlatih odprtodostopnih revijah Sage
 Vpišite kodo EIFLOA v plačilni vmesnik in obvestite uredniški odbor SAGE, da ste upravičeni do znižanega APC ALI odgovorite na e-poštno sporočilo, ki zahteva plačilo s kodo. 

  • Emerald - 1 brezplačni vavčer v hibridnih in zlatih revijah

Konzorcij COSEC in založnik Emerald Publishing sta dosegla dogovor, po katerem lahko korespondenčni avtorji pooblaščenih organizacij v letu 2021 uporabijo vavčerje za stroške objav prispevkov (APC), t.j. za objave v odprtem dostopu, v vseh naročniških revijah Emerald (308 revij), v zlatih odprtih revijah založnika Emerald (2 reviji) in na odprtodostopnih platformah založnika Emerald (Emerald Open Research).
Onkološkemu inštitutu v l. 2021 pripada 1 brezplačni vavčer. 
Upravičeni avtorji lahko uveljavijo vavčer na točki sprejetja članka v objavo (navodila). Članki, za katere so porabljeni vavčerji, so samodejno objavljeni pod licenco CC BY 4.0, v primeru, da se upravičeni avtorji dogovorijo z založnikom, pa je mogoča tudi objava pod licenco CC BY-SA 4.0.

  • De Gruyter - 30 % znižanje APC 

V sodelovanju z EIFL sta konzorcij COSEC in založnik De Gruyter podpisala pogodbo, ki upravičenim avtorjem prinaša 30 odstotni popust na stroške objav prispevkov (APC) v odprtem dostopu. Popust velja za prispevke, ki bodo oddani v uredništvo revij med 26.02.2020 in 31.12.2021.
Kako do uveljavitve popusta na APC:
-Ob oddaji prispevka v revijo zlatega odprtega dostopa (v revijo, kjer je mogoča objava le v odprtem dostopu) bo založnik avtomatično prepoznal avtorjevo upravičenost do popusta na APC.
-Ob oddaji prispevka v hibridno revijo (v revijio, kjer se lahko avtor odloči, ali bo članek objavil v odprtem dostopu ali ne) mora dopisni avtor – po sprejetju prispevka – obvestiti uredništvo revije ALI OAfunding@degruyter.com o tem, da želi svoj prispevek objaviti v odprtem dostopu IN da je upravičen do popusta, ker je povezan z eno izmed zgoraj navedenih institucij.

Kontaktna oseba: David Ožura, E: dozura@onko-i.si

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava