OI Ljubljana
Eng

Objavljanje člankov

Ugodnosti pri odprtih objavah v mednarodnih znanstvenih revijah:

  • Elsevier (ScienceDirect)

2 brezplačna vavčerja za korespondenčne avtorje OI za odprte objave v 1.670 hibridnih revijah servisa Science Direct (založba Elsevier) za leto 2022.
Za objave v hibridnih revijah po porabljeni kvoti vavčerjev in za objave v založnikovih revijah zlatega odprtega dostopa so korespondenčni avtorji članic konzorcija v letu 2022 upravičeni tudi do 20% popusta na APC. Ugodnosti ne veljajo za objave v revijah Cell Press, The Lancet in revijah določenih partnerskih založb ali združenj. 
Splošni pogoji: za članke, ki so sprejeti v objavo v letu 2022, pravilna navedba podatkov o avtorjevi instituciji, identifikacija avtorja z uradnim e-mail naslovom (domeno) institucije. Avtor po sprejemu članka v objavo v založnikovem sistemu izbere možnost odprte objave, pripadnost korespondenčnih avtorjev institucijam konzorcija in upravičenost do popusta potrjujejo kontaktne osebe v knjižnicah institucij.

  • Wiley

3 brezplačni vavčerji za korespondenčne avtorje OI za odprte objave v 1.414 hibridinih revijah založbe Wiley za leto 2022.
Korespondenčni avtorji vseh članic konzorcija so v letu 2022 upravičeni tudi do 10% popusta za objave po porabljeni kvoti vavčerjev. 
Splošni pogoji: za članke, ki so sprejeti v objavo v letu 2022, pravilna navedba podatkov o avtorjevi instituciji, identifikacija avtorja z uradnim e-mail naslovom (domeno) institucije. Avtor po sprejemu članka v objavo v založnikovem sistemu izbere možnost odprte objave (praktični nasveti za avtorje), pripadnost korespondenčnih avtorjev institucijam konzorcija in upravičenost do popusta potrjujejo kontaktne osebe v knjižnicah institucij.

  • Taylor & Francis

Pogodba z založnikom Taylor & Francis v letu 2022 poleg dostopa do revij vključuje vavčarje za stroške objav prispevkov (APC) v hibridnih revijah Open Select Standard.

Koriščenje vavčerjev za odprti dostop: Upravičeni avtor se mora pri oddajanju svojega prispevka identificirati pravilno - identifikacija poteka preko domene njegove elektronske pošte in/ali preko imena njegove institucije. Dokler so avtorjevi instituciji na voljo vavčerji, bo (po sprejetju prispevka v objavo) koriščenje vavčerja odobreno in avtor bo prejel sporočilo s povezavo, kjer bo lahko izbral in podpisal licenco Creative Commons. Članek bo nato objavljen v odprtem dostopu.

  • Sage

Brezplačne objave v odprtem dostopu v hibridnih revijah Sage Choice. Sistem Sage Open Access Portal omogoča avtomatizirano identifikacijo upravičenih avtorjev (Ringgold ID in institucionalna končnica elektronske pošte) in jim sporoči razpoložljivost hibridnega objavljanja OA. Sistem olajša in podpira potek dela, v katerem bo avtor sprejel objavo OA (brezplačno) in digitalno podpisal pogodbo o sodelovanju (CC-BY-NC ali CC-BY 4.0 ali drugo zahtevano licenco)

-20 % znižanje stroškov objave članka (APC) v zlatih odprtodostopnih revijah Sage
 Vpišite kodo EIFLOA v plačilni vmesnik in obvestite uredniški odbor SAGE, da ste upravičeni do znižanega APC ALI odgovorite na e-poštno sporočilo, ki zahteva plačilo s kodo. 

  • Emerald

Pogodba z Emerald Publishing prinaša upravičenim avtorjem vavčerje za brezplačne objave člankov v odprtem dostopu. Upravičeni avtorji pooblaščenih organizacij lahko uporabijo vavčerje za stroške objav prispevkov (APC) v vseh revijah založnika  in na odprtodostopnih platformah založnika Emerald (Emerald Open Research).
Upravičeni avtorji lahko uveljavijo vavčer na točki sprejetja članka v objavo. Dokler institucije ne porabijo vnaprej določenega števila vavčerjev, bodo članki upravičenih avtorjev samodejno izbrani za objavo v odprtem dostopu. 

Kontaktna oseba: David Ožura, E: dozura@onko-i.si

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava