OI Ljubljana
Eng

Objavljanje člankov

Nudimo pomoč pri spornih založniških praksah (plenilske in ugrabljene revije)

Nudimo pomoč pri iskanju primerne revije za objavo članka (seznami revij z IF po posameznih področjih)

Ugodnosti pri odprtih objavah v mednarodnih znanstvenih revijah:

  • Elsevier (ScienceDirect)

2 brezplačna vavčerja za odprte objave v hibridnih revijah servisa Science Direct za leto 2022. Objave v odprtem dostopu nad pogodbeno kvoto v hibridnih revijah in objave v zlatih revijah založnika bodo v letu 2022 upravičene do 20-odstotnega popusta na redno ceno stroška objave (APC).

  • Wiley

3 brezplačni vavčerji za odprte objave v revija založbe Wiley za leto 2022

  • Taylor & Francis

Pogodba z založnikom Taylor & Francis v letu 2022 poleg dostopa do revij vključuje vavčarje za stroške objav prispevkov (APC) v hibridnih revijah Open Select Standard.

Koriščenje vavčerjev za odprti dostop: Upravičeni avtor se mora pri oddajanju svojega prispevka identificirati pravilno - identifikacija poteka preko domene njegove elektronske pošte in/ali preko imena njegove institucije. Dokler so avtorjevi instituciji na voljo vavčerji, bo (po sprejetju prispevka v objavo) koriščenje vavčerja odobreno in avtor bo prejel sporočilo s povezavo, kjer bo lahko izbral in podpisal licenco Creative Commons. Članek bo nato objavljen v odprtem dostopu.

  • Sage

-Brezplačne objave v odprtem dostopu v hibridnih revijah Sage Choice
Sistem Sage Open Access Portal omogoča avtomatizirano identifikacijo upravičenih avtorjev (Ringgold ID in institucionalna končnica elektronske pošte) in jim sporoči razpoložljivost hibridnega objavljanja OA. Sistem olajša in podpira potek dela, v katerem bo avtor sprejel objavo OA (brezplačno) in digitalno podpisal pogodbo o sodelovanju (CC-BY-NC ali CC-BY 4.0 ali drugo zahtevano licenco)

-20 % znižanje stroškov objave članka (APC) v zlatih odprtodostopnih revijah Sage
 Vpišite kodo EIFLOA v plačilni vmesnik in obvestite uredniški odbor SAGE, da ste upravičeni do znižanega APC ALI odgovorite na e-poštno sporočilo, ki zahteva plačilo s kodo. 

  • Emerald

Pogodba z Emerald Publishing prinaša upravičenim avtorjem vavčerje za brezplačne objave člankov v odprtem dostopu. Upravičeni avtorji pooblaščenih organizacij lahko uporabijo vavčerje za stroške objav prispevkov (APC) v vseh revijah založnika  in na odprtodostopnih platformah založnika Emerald (Emerald Open Research).
Upravičeni avtorji lahko uveljavijo vavčer na točki sprejetja članka v objavo. Dokler institucije ne porabijo vnaprej določenega števila vavčerjev, bodo članki upravičenih avtorjev samodejno izbrani za objavo v odprtem dostopu. 

Kontaktna oseba: David Ožura, E: dozura@onko-i.si

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava