OI Ljubljana
Eng

Strokovna knjižnica za onkologijo

OBVESTILO: 
Strokovna knjižnica za onkologijo s ponedeljkom, 25. maja, za zaposlene na OI ponovno odpira svoja vrata in bo ob delno spremenjenem načinu poslovanja odprta vsak delovni dan od 8.00 do 15. ure. Za zunanje uporabnike knjižnica ostaja zaprta do nadaljnjega.

Pri delovanju knjižnice se upoštevajo priporočila NIJZ. V knjižnico vstopajte le, če ste zdravi. Ob prihodu v knjižnico je potrebno nositi zaščitno masko in si razkužiti roke. Upoštevajte predpisano varnostno razdaljo.

Zaželeno je, da se izposoja gradiva najavi vnaprej po e-pošti (knjiznica@onko-i.si) ali ob predhodni rezervaciji gradiva preko storitve Moja knjižnica v COBISS+ ali mobilne aplikacije mCOBISS. Prevzem gradiva je možen šele, ko uporabnik prejme obvestilo o pripravljenosti gradiva za prevzem.

Vrnjeno gradivo odložite na označeni voziček. Vse vrnjeno gradivo bo 7 dni v karanteni in še vedno zavedeno pri uporabniku. Rezervacija takega gradiva je možna, vendar bo dejanska izposoja mogoča šele po preteku karantene gradiva.

Za študij so zaposlenim na OI  na voljo tudi prenovljeni čitalniški prostori. V čitalnici so, ob upoštevanju predpisane varnostne razdalje, lahko hkrati največ trije uporabniki.
.............................................................................................................................................................................................................

Strokovna knjižnica je specialna knjižnica za področje onkologije, ustanovljena v zgodnjih petdesetih letih. S svojimi storitvami in zbirkami strokovne literature podpira klinično-strokovne, raziskovalne, pedagoško-izobraževalne in druge spremljajoče dejavnosti Onkološkega inštituta.

Knjižnica omogoča dostopnost do teh zbirk tudi zunanjim uporabnikom (zdravstvenemu in pedagoškemu osebju, študentom s področja medicinskih ved in sorodnih disciplin), bodisi neposredno preko članstva, bodisi preko medbibliotečne izposoje.

Uporabnikom je na voljo:

Knjižnica je odprta vsak delovni dan med 8. in 15. uro.

Čitalnica ima 8 udobno opremljenih študijskih mest, računalnik, priključke za prenosne računalnike in brezžični internet.

Knjižnica OILJ je polnopravna članica sistema vzajemne katalogizacije COBISS.

COBISS+

Naslov
Onkološki inštitut Ljubljana, Strokovna knjižnica za onkologijo,
Zaloška cesta 5, 1000 Ljubljana

Izposoja, medknjižnična izposoja
Marjeta Jerala
T: +386 1 5879 373
E: knjiznica@onko-i.si 

Vodja knjižnice, nabava gradiva, informacijske poizvedbe
David Ožura, univ. dipl. fil in soc. kult.
T: +386 1 5879 374
E: dozura@onko-i.si

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava