OI Ljubljana
Eng

11. izobraževalni dan programa ZORA

17. 11. 2021 09:00 - 17:00

Lokacija: Virtualni kongres

Predavatelj: Različni predavatelji

Organizator: DP ZORA - Onkološki inštitut Ljubljana, Ministrstvo za zdravje RS

Kontaktna oseba: Mojca Florjančič

Vabljeni, da se prijavite na tradicionalni, letos že 11. izobraževalni dan programa ZORA z mednarodno udeležbo, ki bo zaradi pandemije COVID-19 potekal virtualno, in sicer v sredo, 17. novembra 2021. Tudi letos smo pripravili aktualen in zanimiv program, ki je razdeljen v tri vsebinske sklope:
- V prvem sklopu predavanj bomo predstavili delovanje in rezultate programa ZORA v preteklem letu in načrte za prihodnost. Med drugim bomo predstavili poročilo o poteku študije za uvajanje tekočinske tehnologije, značilnosti neodzivnic v programu ZORA ter sodobne molekularne pristope v presejanju za raka materničnega vratu.
- V drugem sklopu bomo predstavili prenovljene programske smernice programa ZORA s poudarkom na upravljanju, kazalnikih, reorganizaciji kolposkopije, citopatologiji, molekularni diagnostiki in histopatologiji. Predstavili bomo tudi programske smernice programov SVIT in DORA, v zaključku drugega sklopa pa zanimiv primer neujemajočih izvidov pri mladi ženski.
- V tretjem sklopu bo poudarek na eliminaciji raka materničnega vratu. Največje breme tega raka je v državah Vzhodne Evrope, zato smo letos k sodelovanju povabili Carmen Ungurean, nacionalno koordinatoko presejalnih programov za raka v Romuniji, ki nam bo predstavila izzive in načrte za obvladovanje raka materničnega vratu v Romuniji. Drugi vabljeni predavatelji bodo predstavili novosti in prve rezultate na področju cepljenja proti HPV v Sloveniji, oklevanje pri cepljenju, nova spoznanja glede cepljenja po konizaciji, primer dobre prakse cepljenja v ginekološki ambulanti in pomenu presejanja pri lezbijkah, biseksualkah, transspolnih, interspolnih in pri drugih (LBTI+) osebah.

Podatke o prijavi najdete na spletni strani ZORA: https://zora.onko-i.si/11zd

Morebitne dodatne informacije dobite pri Mojci Florjančič. Pišite ji na e-naslov: zora@onko-i.si ali pa jo pokličite na telefonsko številko 01/587-95-76.

Kreditne točke za zdravnike in medicinske sestre bodo zagotovljene. Kotizacije NI.

doc. dr. Urška Ivanuš, dr. med.
Vodja programa ZORA

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava