OI Ljubljana
Eng

Mišično invazivni rak sečnika – klinična pot

19. 01. 2024 09:00 - 14:30

Lokacija: Onkološki inštitut Ljubljana, stavba C/p, predavalnica

Predavatelj: različni predavatelji

Organizator: Sekcija za internistično onkologijo SZD, Združenje za radioterapijo in onkologijo SZD, Združenje urologov Slovenije SZD, Onkološki inštitut Ljubljana, UKC Ljubljana (KO za urologijo)

Kontaktna oseba: Marina Mencinger (mmencinger@onko-i.si)

Spoštovani,

Sekcija za internistično onkologijo SZD, Združenje za radioterapijo in onkologijo SZD, Združenje urologov Slovenije ZUS, Onkološki inštitut Ljubljana in UKC Ljubljana (KO za urologijo) vabijo v petek, 19. januar 2024 ob 9.00h v predavalnico stavbe C na hibridno strokovno srečanje "Mišično invazivni rak sečnika – klinična pot".

Za vse udeležence, ki se izobraževanja ne bodo mogli udeležiti v živo v predavalnici, bodo spremljanje strokovnega srečanja omogočili tudi online. Simpozij je namenjen vsem zdravnikom specializantom in specialistom, ki obravnavajo bolnike z urotelnim karcinomom, predvsem pa urologom, internistom onkologom, radioterapevtom in družinskim zdravnikom.

Program simpozija je iz treh delov. V prvem delu bodo uvodna predavanja o epidemiologiji, slikovni diagnostiki in patologiji raka sečnika, nato bodo sledila predavanja, ki bodo naslovila problematiko pri obravnavi bolnikov s tem rakom, ki je potencialno ozdravljiv. V drugem delu sestanka bomo predstavili klinično pot bolnika z mišično invazivnim rakom sečnika v Sloveniji. S pomočjo te klinične poti bi želeli izboljšati obravnavo teh bolnikov ter morda vplivati na izhod te agresivne bolezni. Zadnji del sestanka bo popestrilo predavanje znane tuje predavateljice, ki bo govorila o ohranitvenem zdravljenju pri raku mehurja.

ZZS bo za udeležbo dodelila 6,5 kreditnih točk. Predvidene kotizacije na dogodku NI.

Prijave sprejemajo do srede, 17. 1. 2024, preko prijavnega obrazca na povezavi:www.1ka.si/a/3a92e708

Program srečanja je v priponki. 

Vabljeni. 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava