OI Ljubljana
Eng

Napoved dogodka: Spletna okrogla miza o preživetju bolnikov z rakom v Sloveniji, 10. 6. 2021

10. 06. 2021 13:00 - 15:00

Spoštovani! 

Vljudno vas vabimo, da si že danes v svojem koledarju zabeležite 10. junij 2021 za udeležbo na spletni okrogli mizi ob izdaji četrte monografije o preživetju bolnikov z rakom v Sloveniji.

Preživetje bolnikov z rakom v Sloveniji 1997-2016
Register raka Republike Slovenije, ki je lani obeležil 70-letnico delovanja pod okriljem Onkološkega inštituta Ljubljana, je izdal že četrto obsežnejše poročilo o preživetju slovenskih bolnikov z rakom, zbolelih v letih 1997–2016. Rezultati kažejo na napredek, ki so ga v dvajsetih letih zagotovili slovenska onkologija in slovensko zdravstveno varstvo skupaj s celotno družbo. Ob izdaji te publikacije Onkološki inštitut Ljubljana skupaj z avtorji organizira okroglo mizo, ki bo v spletni obliki potekala v četrtek, 10. junija 2021, od 13.00 do 15.00.

Kje smo in kaj lahko izboljšamo na področju organizacije in kakovosti zdravljenja bolnikov z rakom?
Populacijsko preživetje bolnikov z rakom je sestavljen kazalnik, v katerem se zrcalijo tako značilnosti bolnikov kot tudi organizacija, dostopnost, kakovost in učinkovitost sistema zdravstvenega varstva. Namen okrogle mize je, da v razpravi s soavtorji in ostalimi zdravniki, ki zdravijo bolnike z rakom, vodstvi bolnišnic in predstavniki državnih ustanov, ki oblikujejo zdravstveno politiko, ter predstavniki nevladnih organizacij pogledamo, kje smo, kako dobri smo v mednarodnih primerjavah in kaj lahko izboljšamo na področju organizacije in kakovosti zdravljenja bolnikov z rakom, tudi v skladu z nastajajočim, že tretjim Državnim programom obvladovanja raka. 

Lokacija, dan, ura
Spletni dogodek; četrtek, 10. junij 2021, 13.00-15.00

Več informacij in kontakt:
Na spletni dogodek se ni treba prijaviti. Informacijo o dogodku lahko delite z drugimi zainteresiranimi.
Preliminarni program si lahko ogledate v priponki, povezavo na spletni dogodek bomo poslali pred samim srečanjem. Več informacij: register.70let@onko-i.si

prof. dr. Vesna Zadnik, dr. med., vodja Epidemiologije in registra raka, Onkološki inštitut Ljubljana

izr. prof. dr. Irena Oblak, dr. med., strokovna direktorica, Onkološki inštitut Ljubljana

prof. dr. Branko Zakotnik, dr. med., koordinator Državnega programa obvladovanja raka

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava