OI Ljubljana
Eng

Obsevanje benignih bolezni

7. 03. 2024 14:30 - 18:30

Lokacija: Onkološki inštitut Ljubljana, stavba C/p, predavalnica

Predavatelj: Različni predavatelji

Organizator: SZD, Združenje za radioterapijo in onkologijo

Kontaktna oseba: Zobec Logar Barbara Helena (HLogar@onko-i.si)

Izobraževanje Obsevanje benignih bolezni bo namenjeno težavam, ki jih povzročajo benigne bolezni, kot je na primer bolečina. Znano je, da je obsevanje učinkovita metoda zdravljenja malignih bolezni, manj znano pa je, da se lahko uporablja tudi za zdravljenje benignih bolezni in s tem tudi na izboljšanje kakovosti življenja bolnikov.

Namen tega srečanja je, da se seznanimo z možnostjo uporabe obsevanja pri zdravljenju nekaterih benignih bolezni kot na primer Depuytrenove kontrakture, trna v petnici, hemangiomov, nevralgije trigeminusa, osteoartikularne bolečine, refraktarne tahikardije in drugih bolezni, o katerih boste izvedeli več na samem srečanju. Izobraževanje je namenjeno specialistom in specializantom družinske medicine, revmatologije, kardiologije, nevrologije, nevrokirurgije, fiziatrije, otorinolaringologije, onkologije z radioterapijo, medicinskim sestram, radiološkim inženirjem in fizioterapevtom oziroma vsem, ki se srečujejo s problematiko benignih bolezni. Izvedeli boste več o indikacijah in prednostih tovrstnega zdravljenja.

Srečanje bo potekalo na Onkološkem Inštitutu v predavalnici C. Program srečanja je v prilogi. Kreditne točke so v postopku.

Prijava: forms.gle/BwD24HZAaV5pB69S7

Kotizacije NI.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava