OI Ljubljana
Eng

2. seja Sveta Onkološkega inštituta Ljubljana

V sredo, 6. decembra 2023, je potekala 2. seja Sveta Onkološkega inštituta Ljubljana (OI). Zunanji člani sveta so si pred sejo ogledali nekatere oddelke inštituta, z namenom seznanitve z veliko prostorsko stisko, s katero se inštitut sooča že dalj časa in ki že ovira strokovni razvoj.  

Onkološki inštitut Ljubljana se že vrsto let srečuje s prostorsko stisko, ki je iz leta v leto hujša, glede na več kot 2-% letno rast novih primerov raka in vse kompleksnejše zdravljenje. S tem povezano raste število obravnavanih bolnikov in tudi zaposlenih. Država je že pred 25 leti, ko je bila incidenca raka skoraj za polovico nižja (8.600 novih bolnikov letno), načrtovala 1. in 2. fazo novega inštituta, pri čemer 2. faza nikoli ni bila realizirana. Takratni načrti so predvideli, da bo OI po izvedbi 1. in 2. faze deloval na 49.000 m2, do česar pa vse do danes žal ni prišlo. Že danes bi tako OI nujno potreboval dodatnih 15.000 kvadratnih metrov za optimalne pogoje za obravnavo bolnikov. Z namenom srednjeročne prostorske rešitve, ki je bila glede na prostorsko omejenost na trenutni lokaciji edina mogoča, je OI pristopil k izvedbi nadzidave objekta H ter novogradnji objekta R in že pridobil gradbeno dovoljenje. Dolgoročna rešitev pa je izgradnja novega inštituta na drugi lokaciji. Vodstvo inštituta ja danes članom predstavilo izhodišča za izdelavo projektne naloge za selitev Onkološkega inštituta na novo lokacijo v ljubljanskem Polju.

Svet OI se je v nadaljevanju seznanil s poročilom o finančnem poslovanju OI od januarja do oktobra 2023, v katerem OI izkazuje presežek prihodkov nad odhodki v višini 2.939.299 EUR. 

Svet OI je na današnji seji sprejel tudi posodobljen Poslovnik o delu Sveta OI in podal soglasje k novemu Pravilniku o notranji organizaciji, ki sta bila pripravljena v skladu z novim Statutom OI, ki vključuje spremembe, ki jih je prinesel že omenjeni Sklep o ustanovitvi javnega zdravstvenega zavoda OI. 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava