OI Ljubljana
Eng

Brazde življenja - slikarska razstava avtorice Alenke Rebernik na Onkološkem inštitutu Ljubljana

V avli Onkološkega inštituta Ljubljana je do 28. 3. na ogled slikarska razstava z naslovom Brazde življenje, avtorice Alenke Rebernik. 

Razstava govori o raziskovanju življenja. Kako te prekine iz tvoje cone udobja in ugodnosti. Alenka Rebernik ni le umetnica, oblikovalka, je tudi mama, partnerka, ženska in onkološka bolnica, ki pa ji bolezen ni vzela volje do življenja. Skozi serijo slik je preko platna spregovorila o svojem življenju, o vseh vzponih in veselju na eni strani ter padcih in bolečini na drugi. 

Avtorica je takole opisala svojo razstavo: "Življenje – tako lepo a tako polno ovir in raznih preprek. Linije in brazde, ki se nam porajajo v življenju so neka prelomnica oziroma odraz novega stanja, ki se nam poraja. Lahko so lepe, a večinoma so brazde izvora nekaj slabega in temačnega. Nekaj te zareže v življenju in ti prekine tvojo življenjsko pot, ki je zastavljena zelo logično in površinsko. Brazde so kot rane, ki se nato spremenijo v brazgotine. Opomnik na nekaj, kar te je zarezalo, ti vzelo nekaj, a te na koncu tudi rešilo. Brazde so lahko rane časa ali rane tvojega življenja. Ostanejo in ti dajo vedeti, da si še tu. Da živiš! 

Organizator razstave je Združenje EuropaColon Slovenija. 

Nekaj utrinkov z otvoritve razstave si lahko ogledate v galeriji. 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava