OI Ljubljana
Eng

Brezplačni prevoz z električnim vozilom Klinko Kavalir na območju Onkološkega inštituta Ljubljana in Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana 

Že od lanskega julija dalje je na območju Onkološkega inštituta Ljubljana (OI) in Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana na voljo brezplačni prevoz na klic z električnim vozilom Klinko Kavalir. Prevoz je namenjen predvsem starejšim ter gibalno in senzorno oviranim osebam, ki prihajajo na zdravstveno obravnavo. Klinko Kavalir prepelje več kot 500 potnikov mesečno.

Telefonska številka za naročilo prevoza s Klinko Kavalirjem: 041 504 400

Posamezniki, ki potrebujejo prevoz z električnim vozilom, lahko pokličejo na telefonsko številko 041 504 400 vsak delovni dan med 6.30 in 19.30. Prevoz je možen med poljubnima točkama znotraj območja OI in UKC Ljubljana. Ob vikendih in praznikih Klinko Kavalir ne vozi. 
Na OI so določena 3 postajališča za električno vozilo Klinko Kavalir, in sicer:
1.    postajališče: Glavni vhod
2.    postajališče: Dovoz za reševalce
3.    postajališče: Ob Ljubljanici.

Predlog za enostaven dostop do Onkološkega inštituta Ljubljana

Uporabniki se lahko od doma na pot podajo z avtobusom mestnega potniškega prometa ali z vlakom in izstopijo na katerem od postajališč v bližini. Od tam jih bo Klinko Kavalir brezplačno popeljal do izbrane klinike in nato nazaj do želene točke. Enako velja za tiste, ki se bodo pripeljali z avtomobili. Mestna občina Ljubljana priporoča parkiranje na P+R parkiriščih Barje, Studenec, Dolgi most ali Stožice, od koder se lahko do Onkološkega inštituta Ljubljana in UKC Ljubljana pripeljejo z mestnimi avtobusi. Parkirajo lahko tudi na parkiriščih v bližini, potem pa pokličejo Klinko Kavalirja.

Pilotni projekt prevoza na klic z električnim vozilom Klinko Kavalir izvaja Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z Javnim podjetjem Ljubljanski potniški promet d.o.o. ter UKC Ljubljana in Onkološkim inštitutom Ljubljana.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava