OI Ljubljana
Eng

Člani Sveta OI pohvalili inštitut za dosežke v letu 2021

Člani Sveta Onkološkega inštituta Ljubljana (OI) so na današnji seji med drugim obravnavali in sprejeli Poročilo o delu za leto 2021. Že drugo leto zapored je preteklo poslovno leto zaznamovala epidemija Covid-19. Neprekinjena izvedba onkološke dejavnosti je predstavljala izjemen organizacijski in strokovni izziv, ki pa bi bil brez zavzetosti in požrtvovalnosti vseh zaposlenih težko izvedljiv. Dobro krizno komuniciranje in uspešen prenos sprejetih ukrepov do zaposlenih je pokazal na veliko povezanost in sodelovanje kolektiva. OI se je lani soočal s kadrovsko stisko, tudi zaradi večje odsotnosti zaposlenih zaradi epidemije ter tudi prostorsko stisko, ki se je v času epidemije še poglobila. 

Pomembni dogodki, ki so zaznamovali delovanje inštituta v preteklem letu so predvsem selitev administracije na drugo lokacijo in pridobitev dodatnih ambulant, uspešno izvedena zunanja presoja po mednarodni akreditaciji OECI, vzpostavitev mobilnega paliativnega tima, sprejeta strategija za obdobje 2021-2026 ter tudi uspešno skrajševanje čakalnih dob.  

Onkološki inštitut je  poslovno leto 2021 zaključil s presežkom prihodkov nad odhodki v višini 4,5 mio EUR. Presežek prihodkov nad odhodki je nastal predvsem zato, ker je onkološka dejavnost, navkljub epidemiji, neprekinjeno delovala in je inštitut pri realizaciji delovnega programa  presegel načrtovani obseg, kar znaša 4,8 mio EUR več prihodkov od načrtovanih.  Poleg tega je OI aktivno pristopil k racionalizaciji poslovanja na odhodkovni strani in pri tem, kljub povečanim neplaniranim ter nepredvidenim stroškom v zvezi z obvladovanjem epidemije zaradi rasti cen na trgu, z veliko mero gospodarnosti ohranil stroške na obvladljivem nivoju. 

Presežek prihodkov nad odhodki inštitut nujno potrebuje za vlaganje v strokovni razvoj in izvajanje strateških ciljev, to pa je predvsem povezano z investicijskim vlaganjem v digitalno transformacijo poslovanja, saj zastarela informacijska tehnologija ne sledi več potrebam stroke.  

Člani Sveta OI so pohvalili inštitut za dosežke v letu 2021, saj je kljub težkim razmeram uspel doseči odlične rezultate na poslovnem in številnih strokovnih področjih, kar kaže na dobro vodenje in organizacijo. Generalna direktorica Andreja Uštar in strokovna direktorica izr. prof. dr. Irena Oblak sta se zahvalili za trud in požrtvovalnost vseh zaposlenih.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava