OI Ljubljana
Eng

Člani Sveta OI potrdili izhodišča za pripravo nove dolgoročne strategije razvoja OI

Na seji Sveta Onkološkega inštituta (OI), ki je bila 16. 6. 2021, so člani med drugim potrdili izhodišča za pripravo nove dolgoročne strategije razvoja Onkološkega inštituta Ljubljana za obdobje 2021-2026, kjer so bili predstavljeni tudi ključni izzivi, s katerimi se sooča inštitut pri nadaljnjem razvoju. To so predvsem pomanjkanje prostorov, kadrovska podhranjenost na določenih področjih ter zastarela informacijska tehnologija. Direktorica OI Andreja Uštar je pojasnila, da se z Ministrstvom za zdravje (MZ) in UKC Ljubljana usklajujejo glede možnih rešitev prostorske stiske. Kratkoročna rešitev, ki jo podpira tudi MZ, je izgradnja objekta ob stavbi H ter nadzidava stavbe H z dodatno etažo. Dolgoročna rešitev pa bi bila lahko selitev celotnega inštituta na drugo lokacijo, ki bi bila tudi bolnikom lažje dostopna.

S prostorsko stisko so bili člani drugače seznanjeni že večkrat in podpirajo prizadevanja za čim hitrejšo rešitev. Prostorska stiska se namreč vsako leto povečuje. Načrtovana faza 2 v letu 2001 ni bila izvedena, z njeno realizacijo pa bi imel inštitut na voljo približno 35 % več površin, kot jih trenutno uporablja. 

Člani so razpravljali tudi o pomanjkanju kadra na določenih oddelkih, saj se skladno s povečevanjem bremena raka in povečanim obsegom dela vsako leto veča tudi potreba po kadrih tako na celotnem področju onkologije v Sloveniji kot tudi na OI. Nujna pa je tudi prenova informacijskega sistema, saj so obstoječi sistemi zastareli in ne pripomorejo k optimizaciji delovnih procesov in večji učinkovitosti, preglednosti, sledljivosti in varnosti dela OI.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava