OI Ljubljana
Eng

Člani Sveta OI sprejeli letošnji program dela in finančni načrt

Na včerajšnji seji (17. 2. 2022) so člani Sveta OI med drugim razpravljali o letošnjem programu dela, se seznanili z aktivnostmi glede izvedbe požarne sanacije ter sprejeli predlagane spremembe statuta, ki pa jih mora potrditi še ustanovitelj.
Program dela in finančni načrt za leto 2022 izhajata iz dolgoročnih ciljev, opredeljenih v novi Strategiji OI za obdobje 2021-2026. 
Med pomembnejše cilje se uvrščata predvsem nadaljevanje aktivnosti za reševanje prostorske problematike, kjer se načrtuje investicija v nadgradnjo stavbe H in gradnja dodatnega objekta ob stavbi H ter digitalna transformacija, ki je zaradi zastarelih in nepovezljivih obstoječih programov nujno potrebna. Na področju strokovnega dela so cilji usmerjeni na izboljšanje multidisciplinarnega strokovnega kliničnega dela, povečanje prepoznavnosti OI ter povečanje števila raziskav in raziskovalnih programov. Osnovni okvir delovanja Onkološkega inštituta bo tudi v prihodnje Državni program za obvladovanje raka (DPOR), ki ga bo OI v letu 2022 prevzel v upravljanje s strani Ministrstva za zdravje.
Pomembni letni cilj je tudi proaktivna kadrovska politika in izboljševanje delovnih pogojev za zaposlene. Na področju kakovosti in varnosti ostaja cilj varna in kakovostna obravnava bolnika ter pridobitev mednarodne akreditacije kakovosti OECI. 
Načrtovani prihodki se ohranjajo na nivoju preteklega leta, na odhodkovni strani pa se načrtujejo višji stroški zaradi rasti cen na trgu pri materialnih stroških, energentih in storitvah vzdrževanja ter rasti stroškov dela. OI načrtuje izravnan poslovni izid pri izvajanju javne službe, pri izvajanju tržne dejavnosti pa načrtuje presežek prihodkov nad odhodki v višini 101.336 evrov.
 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava